Έπεσαν οι υπογραφές για τους πολυπόθητους κόμβους της Αγίας Πελαγίας

Ένα έργο πνοής που διακαώς επιθυμούσε η τοπική κοινωνία μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης μετά την  πολυπόθητη υπογραφή.
Πρόκειται για ένα έργο που πέρασες από 40 κύματα και έγινε σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ του ΟΑΚ και του Υπουργείου Υποδομών.
Η υπογραφή της σύμβασης και έγινε με την παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη και της πρόεδρου της ΜΑΕΔΗΜ Εύης Αποστολάκη που έτρεξαν όλη τη  διαδικασία των απαλλοτριώσεων που εκκρεμούσαν καθώς και άλλα ζητήματα, πριν λίγα λεπτά στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι αυτό το τμήμα του ΒΟΑΚ από τα Λινοπεράματα μέχρι την έξοδο της Αχλάδας , είναι το δεύτερο χειρότερο σημείο στην Ανατολική Κρήτη μετά τις στροφές στις Σίσσες.

Στο ύψος της Αγίας Πελαγίας τα τελευταία  δέκα χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους δέκα άνθρωποι.

Αντικείμενο των εργασιών τού έργου είναι η αναβάθμιση δύο υφιστάμενων ανισόπεδων ημικόμβων, που βρίσκονται επί του ΒΟΑΚ στον νομό Ηρακλείου, με σκοπό τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
Μέσω των κόμβων αυτών συνδέονται με τον ΒΟΑΚ οι οικισμοί Αγία Πελαγία και Αχλάδα.

Ο κόμβος Αχλάδας βρίσκεται σε απόσταση 18 km και ο κόμβος Αγ. Πελαγίας σε απόσταση 15 km, δυτικά του Ηρακλείου.
Τα έργα αναβάθμισης περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση ασφαλών κλάδων σύνδεσης των ημικόμβων και τη διαμόρφωση λωρίδων επιτάχυνσης-επιβράδυνσης επί του ΒΟΑΚ.

Τα έργα του κόμβου Αχλάδας εκτείνονται σε μήκος 940 m και του κόμβου Αγ. Πελαγίας σε μήκος 624 m, επί του ΒΟΑΚ. Περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες, επέκταση υφιστάμενων οχετών, κατασκευή τεχνικών, εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης και ασφάλισης, εργασίες ηλεκτροφωτισμού και γεωτεχνικά έργα (πασσαλότοιχος). Πέραν των ανωτέρω, για λόγους οδικής ασφάλειας προβλέπονται έργα και στις ακόλουθες δύο θέσεις:
– Στο τμήμα του ΒΟΑΚ μεταξύ των κόμβων Αχλάδας και Αγ. Πελαγίας, επί μήκους 2.500 μ. περίπου.
– Στο τμήμα του ΒΟΑΚ, μετά το πέρας των έργων του κόμβου Αγ. Πελαγίας και ανατολικά, σε μήκος περίπου 1.600 μ.».
Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 365 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

fonimaleviziou.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί