Εντός του Μαΐου η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική

Την απαραίτητη απόφαση, με βάση τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με το έργο της διασύνδεσης Κρήτη – Αττική, έτσι ώστε να μπορεί να προκηρυχθεί άμεσα ο διαγωνισμός από την «Αριάδνη», πρόκειται να λάβει εντός των επόμενων ημερών η ΡΑΕ.

Η υπόθεση βρίσκεται σε ένα μάλλον μεταβατικό στάδιο, καθώς το έργο δεν έχει απενταχθεί από τον κατάλογο των Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ο νέος κατάλογος θα οριστικοποιηθεί το Φθινόπωρο και μέχρι τότε το έργο βρίσκεται στον υφιστάμενο) ωστόσο η χώρα μας έχει και επίσημα γνωστοποιήσει στις 12 Απριλίου στην αρμόδια διεύθυνση της Κομισιόν ότι αποσύρει τη στήριξη της για το ελληνικό τμήμα (Κρήτη – Αττική).

Όπως αναφέρει το energypress, ΡΑΕ μελετά τα δεδομένα αυτά για να λάβει τη σωστή, από άποψη μεθοδολογίας, απόφαση. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι κινήσεις της έχουν ως γνώμονα να πργαματοποιηθεί εντός του Μαϊου ο διαγωνισμός κατασκευής του έργου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι καθυστερήσεις μπορεί να είναι καθοριστικές για το ενεργειακό μέλλον της Κρήτης.

Ως γνωστόν ο ΑΔΜΗΕ έχει αφήσει να διαρρεύσει ότι η «Αριάδνη» είναι έτοιμη να προκηρύξει το διαγωνισμό για το έργο, από τη στιγμή που θα δοθεί το «πράσινο φως» από τη ΡΑΕ.

Πηγές του Διαχειριστή διευκρινίζουν επίσης ότι αν δεν προκύψει άλλη καθυστέρηση και βγεί ο διαγωνισμός τον Μάϊο, τότε το έργο θα τρέξει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είναι η ολοκλήρωσή του στο τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί