Διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί της Κρήτης για τα συνεχόμενα κρούσματα επιθέσεων εις βάρος τους

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι αστυνομικοί Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου, με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά επιθέσεων ενάντια σε αστυνομικούς.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Με θλίψη και αποτροπιασμό γινόμαστε τον τελευταίο καιρό ολοένα και συχνότερα μάρτυρες αναίτιων επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών.  Ένα σχεδόν καθημερινό για το κέντρο της Αθήνας φαινόμενο, εξαπλώνεται και στην περιφέρεια και ειδικότερα στην Κρήτη μας.

Την 23 Μαρτίου 2019 πλήρωμα περιπολικού του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου δέχθηκε επίθεση από ομάδα τουλάχιστον 15 ‘’γνωστών αγνώστων’’ στο κέντρο του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός συναδέλφου μας από ρίψη πέτρας στο κεφάλι και υλικές ζημιές στο περιπολικό όχημα.

Την 08 Απριλίου 2019 στην περιοχή Λίμνες Λασιθίου δράστες πυροβόλησαν σε βάρος αστυνομικών της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Λασιθίου προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο, χωρίς ευτυχώς να υπάρχει τραυματισμός. Οι δύο δράστες λίγες μέρες μετά συνελήφθησαν.

Την 30 Απριλίου 2019 στο Ασήμι Ηρακλείου περιπολικό όχημα του Α.Τ. Αστερουσίων δέχθηκε πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα χωρίς να τραυματιστεί αστυνομικός ή πολίτης.  

Δείτε: Κρήτη: Πυροβόλησαν κατά περιπολικού της αστυνομίας (Φωτο)

Την 01 Μαΐου 2019 αστυνομικοί του  Άμεσης Δράσης Ηρακλείου και του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου δέχθηκαν επίθεση από 20 τουλάχιστον άτομα με πέτρες, ξύλα και σούβλες στο Ηράκλειο με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε περιπολικό όχημα. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν.

Δείτε: Άναψαν τα αίματα στο Ηράκλειο: Επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που τους έκαναν σύσταση για τη μουσική

Περιστατικά επαναλαμβανόμενα και ενδεικτικά του κλίματος που διαμορφώνεται με μόνη υπεύθυνη την Πολιτεία. Η ατιμωρησία , η ανοχή, οι ποινές ‘’ χάδια΄΄ στους παραβάτες και οι νόμοι που άδειασαν τις φυλακές, οδηγούν σε τέτοιες συμπεριφορές και αποθράσυνση κάθε είδους εγκληματιών.

Σε οποιαδήποτε προηγμένη χώρα του Δυτικού Κόσμου οι δράστες θα παρέμεναν μήνες ή χρόνια στην φυλακή, όχι για λίγα βράδια μόνο. Ο Έλληνας Αστυνομικός ματώνει καθημερινά για την προστασία των πολιτών και το αποδεικνύει με τα χτυπήματα κατά της εγκληματικότητας. Η Πολιτεία όμως πως προστατεύει τον Αστυνομικό?   

Όταν ανεχόμαστε τέτοια συμπεριφορά σε βάρος αστυνομικών , ποια θα είναι η συμπεριφορά τους σε βάρος φιλήσυχων συμπολιτών μας?

Πόσους νεκρούς και τραυματίες Αστυνομικούς θέλετε για να νομοθετήσετε επιτέλους το επικίνδυνο του επαγγέλματός μας?

Ζητάμε την ΑΜΕΣΗ αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο με Νόμο του Κράτους και οι ποινές για παρόμοια περιστατικά επιθέσεως σε βάρος αστυνομικών και κρατικών λειτουργών γενικότερα, να προβλεφτεί από τον νέο Ποινικό Κώδικα να είναι ακόμα αυστηρότερες και να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα για τους δράστες.

Σεβαστείτε επιτέλους τον Θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας και δώστε μας τα εφόδια να κάνουμε τη δουλειά μας.»                 

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί