Το τέλος του σαϊτοπόλεμου ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας (Βίντεο)

Το τέλος του εθίμου του σαϊτοπόλεμου ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, μετά το θάνατο του οπερατέρ, Κώστα Θεοδωρακάκη, σε μια προφανή, άτακτη υποχώρηση από τις αρχικές δηλώσεις του που προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις.

«Εάν δεν αλλάξουν όλα, δε μπορεί να συνεχιστεί αυτό το έθιμο» είπε ο Π. Νίκας, μιλώντας στο One Channel χαρακτηρίζοντας μάλιστα το έθιμο «ημινόμιμο».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μετά τον τραγικό θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη «το έθιμο σταματάει εδώ. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα δεχθεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση».

Ο Π. Νίκας υποστήριξε ότι προσωπικά του ίδιου, δεν του αρέσουν αυτά του είδους τα επικίνδυνα έθιμα, ωστόσο ο σαϊτοπόλεμος είναι συνδεδεμένος με την πόλη της Καλαμάτας και ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε συμβεί κάτι τόσο τραγικό όσο ο θάνατος ενός ανθρώπου και αυτό είναι το στοιχείο που αλλάζει όλα τα δεδομένα από εδώ και πέρα/ Πρόσθεσε πως απευθύνθηκε στα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο για την διοργάνωση του εθίμου, χωρίς αποτέλεσμα, όπως υποστήριξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε αμέσως μετά την τραγωδία, ότι το εν λόγω έθιμο «είναι στο DNA των Καλαματιανών» και ότι η απαγόρευσή του θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί