Serial killer στην Κύπρο: Ανασύρουν κι άλλη βαλίτσα – Παραιτήθηκε ο υπ. Δικαιοσύνης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο με τον serial killer, που έχει ομολογήσει τη δολοφονία πέντε γυναικών και δύο παιδιών, με την υπόθεσή του να λαμβάνει και πολιτικές διαστάσεις. Σήμερα, στον απόχο των αποκαλύψεων για τη δράση του 35χρονου, υπέβαλε την παραίτησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου.

«Παραιτήθηκα για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνο», δήλωσε ο κ. Νικολάου, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

«Ενημέρωσα τον Πρόεδρο για την πρόθεση μου να παραιτηθώ. Υπέβαλα την παραίτηση για λόγους ευθιξίας και μόνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ίωνας Νικολάου και πρόσθεσε:

«Πρόθεση είναι να διοριστεί ανακριτής για την διεξαγωγή έρευνας. Παντελώς άδικη η κριτική και η απόδοση ευθυνών στη κυβέρνηση και στον Υπουργό Δικαιοσύνης. Υπέδειξε να γίνει πλήρης διερεύνηση των ευθυνών και των ελλείψεων. Καλώ τη κοινή γνώμη να συνεχίζει να επιδεικνύει την αναγκαία εμπιστοσύνη στο Αστυνομικό Σώμα.Οι συνθήκες και οι αρχές μου ανέφερε ο Υπουργός, μου επιβάλλουν την παραίτηση».

Ωστόσο, δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με το εάν πρέπει να παραιτηθεί ο αρχηγός της αστυνομίας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, με γραπτή του δήλωση, είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την απόφασή του να υποβάλει στον Νίκο Αναστασιάδη την παραίτησή του. Ήταν εκείνος που ζήτησε να δει τον Κύπριο πρόεδρο και να του εξηγήσει, όπως ανέφερε στη δήλωσή του, τις αποφάσεις του και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτές αν και «ως Υπουργός και ως Υπουργείο δεν έχουμε οποιαδήποτε αρμοδιότητα και ούτε πρέπει να έχουμε τέτοια, αναφορικά με το χειρισμό ερευνών ή ανακρίσεων που διεξάγονται στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών».

Ο Ιωνάς Νικολάου μάλιστα άφησε και αιχμές για τη στάση της αστυνομίας, κάνοντας λόγο για ελλιπείς χειρισμούς σε ό,τι αφορά στις καταγγελίες για τις εξαφανίσεις των γυναικών που σκότωσε ο «Ορέστης».

«(…) Παρά το γεγονός ότι πριν την αποκάλυψη του στυγερού εγκλήματος δεν είχα οποιαδήποτε ενημέρωση αναφορικά με τις εν λόγω καταγγελίες και τους χειρισμούς της Αστυνομίας, και με περίσκεψη για το όλο ζήτημα και αγανάκτηση ως προς το πρωτοφανές αυτό έγκλημα έχω λάβει τις προσωπικές αποφάσεις μου, για τις οποίες ανέμενα να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό», ανέφερε στη δήλωσή ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, αντίθετα, δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν στην Κύπρο, πάντως, οδηγούν στο συμπέρασμα πως και ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου θα αναγκαστεί σε παραίτηση.

Ανασύρουν κι άλλη βαλίτσα

Την ίδια ώρα, 19 μέρες μετά τον εντοπισμό της σορού της Μαρί Ρόουζ, στο φρεάτιο του λατομείου στο Μιτσερό, ο εφιάλτης συνεχίζεται με την αναζήτηση άλλων τριών πτωμάτων που έριξε ο καθ’ ομολογία serial killer στην Κόκκινη Λίμνη αλλά και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.

Μετά από μαραθώνιες έρευνες με τη ρομποτική κάμερα στην Κόκκινη Λίμνη, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα και θα ανασυρθεί σήμερα η δεύτερη από τις τρεις βαλίτσες, που πέταξε ο 35χρονος λοχαγός μετά τα φρικιαστικά του εγκλήματα.

Τη βαλίτσα είχαν εντοπίσει και «δέσει» χθες το απόγευμα τα μέλη της ΕΜΑΚ, ούτως ώστε να γίνει η ανάσυρσή της και ακολούθως να επικεντρωθούν στην τρίτη, η οποία ακόμα δεν έχει εντοπιστεί από τις Αρχές.

Την ίδια ώρα, στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, δύτες με τη χρήση σκαφάνδρου θα επιχειρήσουν για 19η μέρα, για τον εντοπισμό της εξάχρονης Σιέρρα Γκράζε, κόρης της Μαρύ Ρόους, την οποία ο «Ορέστης» είχε πετάξει στη Λίμνη, αφότου όπως ισχυρίζεται πέθανε από αναρρόφηση.

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση του «Ορέστη»

Στο μεταξύ, τον τρόπο με τον οποίο δολοφονούσε τις γυναίκες θύματά του ο 35χρονος serial killer κατέδειξαν οι νέες νεκροτομές που διενεργήθηκαν από τον ιατροδικαστή, Ανδρέα Μαρνερίδη, ο οποίος μετέχει στο κλιμάκιο της Scotland Yard που βρίσκεται στη Κύπρο.

Συγκεκριμένα, δύο γυναίκες θύματα του αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς δολοφονήθηκαν με στραγγαλισμό. Ο 35χρονος «Ορέστης» δεν χρησιμοποίησε τις παλάμες και τα δάχτυλα, αλλά το εσωτερικό μέρος του αγκώνα, σφίγγοντας τον λαιμό τους.

Σύμφωνα με politis.com.cy, για την Marry Rose και την γυναίκα που βρισκόταν στη βαλίτσα στη Κόκκινη Λίμνη, καταγράφηκε ως αιτία θανάτου «στραγγαλισμός – κεφαλοκλείδωμα». Για τις άλλες δύο, την Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες και την Kahda Anu από το Νεπάλ, δεν διαπιστώθηκε η αιτία του θανάτου τους.

Για τη γυναίκα που βρέθηκε στη βαλίτσα, επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για τη 36χρονη Livia-Florentina Bunea από τη Ρουμανία, καθώς όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές που επικαλείται ο «Πολίτης», τα στοιχεία του σωματότυπου της οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για την ίδια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί