Πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο φέρνουν οι δολοφονίες του ‘Ορέστη’

Πολιτικές εξελίξεις προκαλούν στην Κύπρο οι επτά δολοφονίες που έχει ομολογήσει ότι διέπραξε ο 35χρονος λοχαγός Ν. Μεταξάς, γνωστός ως «Ορέστης» από το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε για να προσεγγίζει τα υποψήφια θύματά του στο Διαδίκτυο.

Λίγο πριν από τις 10 το πρωί έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου o υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί, όπως φάνηκε από τη χθεσινή δήλωσή του ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του και θα ενημερώσει σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι ο κ. Ιωνάς έφτασε στο Προεδρικό χωρίς τον αρχηγό της Αστυνομίας, για τον οποίο χθες άφησε αιχμές κάνοντας λόγο για «πιθανούς ελλιπείς χειρισμούς που έτυχαν από την Αστυνομία οι καταγγελίες για τα ελλείποντα πρόσωπα» και σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν είχε οποιαδήποτε ενημέρωση για τις εν λόγω καταγγελίες και τους χειρισμούς της Αστυνομίας πριν από την αποκάλυψη του εγκλήματος.

Έρευνες

Εν τω μεταξύ, για 19η μέρα συνεχίζονται οι έρευνες στις περιοχές Μιτσερό και Ξυλιάτο προκειμένου να εντοπιστούν τρία από τα επτά θύματα (πέντε γυναίκες και δύο κοριτσάκια).

Χθες εντοπίστηκε αντικείμενο στην Κόκκινη Λίμνη και σε εξέλιξη είναι από το πρωί η διαδικασία ανάσυρσής του από τον βυθό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για τσιμεντομπλόκ (σ.σ. ο δράστης φέρεται να τοποθετούσε τσιμεντομπλόκ στις βαλίτσες όπου «έθαβε» τα θύματά του).

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί