Το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης για την Πρωτομαγιά

Ανακοίνωση από το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης για την Πρωτομαγιά 

 

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

Η 1η του Μάη δεν είναι αργία,ούτε γιορτή των λουλουδιών αλλά Παγκόσμια Μέρα Μνήμης και Κοιτίδα των Εργατικών αγώνων.

Το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης (ΣΙΕΚ) χαιρετίζει την Εργατική Πρωτομαγιά και συμμετέχει ενεργά και δυναμικά στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα καθιερώθηκε το 1893,με βασικά αιτήματα τη θέσπιση της Κυριακάτικης αργίας,το Οκτάωρο στην εργασία και την προστασία των εργαζομένων με την λειτουργία του κοινωνικού κράτους και την κοινωνική ασφάλιση.

Στις μέρες μας τα μέτρα λιτότητας και η νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν προκαλέσει στην Ελληνική κοινωνία ένα ντόμινο,από εργασιακά,κοινωνικά,οικονομικά και επαγγελματικά αδιέξοδα πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματα των εργαζομένων,των ανέργων και των συνταξιούχων γιατί έχουν αποδυναμώσει τις συλλογικές εκφράσεις και την συλλογική εργατική συνείδηση.

Οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να ακολουθούν ατομική-μοναχική πορεία μακριά από την μαζική συλλογική δράση,ώστε να ελέγχονται από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Η διείσδυση του κατευθυνόμενου συνδικαλισμού εργοδοτικού και κυβερνητικού έχει επιφέρει εκφυλιστικά χαρακτηριστικά στο εργατικό κίνημα όχι μόνο στην Ελλάδα,αλλά και διεθνώς γιατί η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας έχει στο επικεντρό της τα κέρδη και όχι των άνθρωπο-τους εργαζόμενους που παράγουν τον πλούτο και την ευημερία των ελίτ.

Η Ιστορία διαρκώς επαναλαμβάνεται, άλλοτε ώς φάρσα και άλλοτε ώς τραγωδία, το ΣΙΕΚ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα έναντια στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα των ελαστικών μορφών εργασίας,των ατομικών συμβάσεων,της ανασφάλιστης εργασίας,των μειωμένων μεισθών,της εργοδοτικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας και της άγριας εντατικοποίησης της δουλειάς μας με ουσιαστική κατάργηση του 8ώρου και του 5θημέρου.

Εμείς καταδικάζουμε απερίφραστα τα μνημόνια,τους εφαρμοστικούς νόμους και τις συνέπειες που έχουν προκαλέσει συνολικά στους εργαζόμενους και στη νέα γενιά που ακολουθεί χωρίς καμία προοπτική στην αγορά εργασίας και στην γενικευμένη επαγγελματική ανασφάλεια τα τελευταία δέκα χρόνια.

Γι’αυτό και εμείς προτείνουμε την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών νόμων.

Κανένα μέτρο που θα επιβαρύνει τους μισθωτούς,τους συνταξιούχους, τους ανέργους.

Παλεύουμε για την αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Διεκδικούμε ενιαία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Ιατρικών Επισκεπτών και Φαρμακοϋπαλλήλων.

Την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και των εργολάβων στους χώρους εργασίας.

Να σταματήσουν οι απολύσεις στο χώρου του φαρμάκου που συνεχίζονται.

Να σταματήσει η φορολόγηση στην χρήση περιουσιακών στοιχείων που δεν μας ανήκουν (Αυτοκίνητα,κινητά τηλέφωνα).

Το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια μας δεν την διαπραγματευόμαστε δεν την ξεπουλάμε,συνεχίζουμε να παλεύουμε για να καταργήσουμε στην πράξη των εργασιακό μεσαίωνα με κριτήριο οι γενιές που ακολουθούν αξίζουν να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.

                               ΖΗΤΩ Η 1Η ΤΟΥ ΜΑΗ

                         ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

                                          Δ.Σ

Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί