Οι “Ενεργοί Πολίτες” για την Εργατική Πρωτομαγιά

Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την εργατική Πρωτομαγιά  που διοργάνωσε το Eργατικό Κέντρο Ηρακλείου παρέστη ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός και υποψήφιοι σύμβουλοι της παράταξης του.

Οι «Ενεργοί Πολίτες Ηρακλείου» έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα: «Εργατική Πρωτομαγιά – μέσα από την Ελληνική Λογοτεχνία» αλλά και στην  κατάθεση στεφάνων στο μνημείο έξω από το Εργατικό Κέντρο και στα σημεία της πόλης όπου δολοφονήθηκαν πρωτοπόροι αγωνιστές του εργατικού κινήματος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλίας Λυγερός με αφορμή το σημερινό εορτασμό έκανε την παρακάτω δήλωση :

«Ο αγώνας της εργατικής τάξης για διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, που με αγώνες και αίμα κατακτήθηκαν, είναι πάντα επίκαιρος.

Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς μας υπενθυμίζει πως πρέπει να τιμάμε και να διατηρούμε ζωντανούς στην μνήμη μας όλους εκείνους τους εργαζόμενους που είτε στο Σικάγο, είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στην Αθήνα και το Ηράκλειο έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε σήμερα να επικαλούμαστε τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη και να στηρίζουμε σε αυτά τις δικές μας ζωές.

Σε καιρούς δύσκολους που τα δικαιώματα για αξιοπρεπείς μισθούς, ασφάλιση, εργασιακή γαλήνη, βάλλονται οι αγώνες ανθρώπων δικών μας , όπως ο Στρατής Περγαλίδης και οι αδελφοί Χατζηγεωργίου, είναι φάρος που πρέπει να κρατήσουμε πάντα αναμμένο και οδηγό στα βήματα μας»

Δείτε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί