Η Β. Σχοιναράκη για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στο μνημείο πεσόντων της Εργατικής Τάξης.

Μετά την εκδήλωση η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη δήλωσε:

“Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ένα ορόσημο για όλες και όλους εμάς που ξεχνάμε καθημερινά τα δικαιώματα μας. Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια γιορτή που τιμάμε τις συλλογικές διεκδικήσεις και τους αγώνες της εργατικής τάξης.
 
Στην εποχή που διανύουμε έχουμε έρθει αντιμέτωποι με έννοιες όπως η παραβατικότητα, η αυθαιρεσία, η αδήλωτη και η υποδηλωμένη εργασία και η οικονομική κρίση οδηγεί στην εγκατάλειψη των εργατικών διεκδικήσεων που έχουν κατακτηθεί εδώ και χρόνια με αγώνες και θυσίες.
 
Ο τόπος μας βιώνει έντονα την ανεργία με πρώτα θύματα τις γυναίκες και τους νέους με αποτέλεσμα τη μη πρόσβαση στην αγορά εργασίας ή την αναζήτηση ευκαιριών σε αγορές του εξωτερικού.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, έξι στους δέκα εγγεγραμμένους ανέργους είναι γυναίκες. Επίσης, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν σε μεγάλο ποσοστό παραβατικά φαινόμενα της εργατικής νομοθεσίας με βάση έρευνα της ΓΣΕΕ.
 
Η ισότητα στα εργασιακά δικαιώματα είναι διαρκές ζητούμενο και ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί είναι η ενεργή συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης συλλογικών αποφάσεων, διότι μέσα απ’ αυτή περιφρουρούμε τη θέση μας και ενισχύουμε τη φωνή μας.
 
Η κοινωνική οικονομία αποτελεί το μέλλον του τόπου μας και πριν λίγες ημέρες το διαπίστωσα σε επίσκεψη μου σε γυναικείους συνεταιρισμούς. Η ενεργή απασχόληση των γυναικών στηρίζει την οικονομική και κοινωνική συνοχή. Ας ενώσουμε όλες και όλοι τις δυνάμεις μας για να μετατρέψουμε τα αδύνατα σε δυνατά. Το αξίζουμε.”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί