Η Λαϊκή Συσπείρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Μ. Συντυχάκης και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση: στο Δήμο Ηρακλείου Βρύσαλης Δημήτρης, στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων Καρκαβάτσος Μανώλης, στο Δήμο Βιάννου Μωυσάκης Κώστας, στο δήμο Γόρτυνας Μανιαδάκης Μιχάλης, στο Δήμο Μαλεβιζίου Χουστουλάκης Μιχάλης, στο Δήμο Μινώα Προυκάκης Κώστας, στο δήμο Χερσονήσου Παρθενιώτης Γιώργος, στο Δήμο Φαιστού Ζαχαριουδάκης Γιάννης παρευρέθηκαν σήμερα 1η Μάη, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλ. Ελευθερίας και έκαναν την παρακάτω δήλωση για την εργατική Πρωτομαγιά:

 

«Στον σημερινό αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ημέρα σύμβολο για την παγκόσμια εργατιά και την πάλη της για κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, 133 χρόνια από την Πρωτομαγιά του Σικάγο, είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους της πόλης και τα συνδικάτα τους, για να δώσουμε και εμείς το μήνυμα της ανάγκη ενίσχυσης του αγώνα. Το μήνυμα της εργατικής λαϊκής πάλης και της οργάνωσης παντού για την κατάργηση όλων των μνημονιακών αντεργατικών νόμων, για την ανάκτηση όλων των οικονομικών απωλειών που είχε ο εργαζόμενος λαός στα χρόνια της κρίσης με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, για κατάργηση της φοροληστείας, των χαρατσιών και των τελών. Διαδηλώνουμε μαζί με τους εργάτες για να πάρουν πίσω αυτά που έχουν χάσει και να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες τους.

Σήμερα, οι δημοτικές αρχές αλλά και η περιφερειακή αρχή εδώ στην Κρήτη, πίνουν νερό στο όνομα των επιχειρηματικών ομίλων, ως γνήσιοι εκφραστές και εντολοδόχοι αυτών και των κομμάτων που υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική, της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει το έργο των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Όλοι πρωτοστατούν στο να περάσουν αυτές οι πολιτικές σε βάρος του λαού, στο να πληρώσουν το μάρμαρο οι λαϊκές οικογένειες. Όλοι πρωταγωνιστούν στην εφαρμογή ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, στη μισοδουλειά-μισοζωή των εργαζομένων.

Για αυτό είναι προκλητικές οι δηλώσεις των υπολοίπων υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων που όψιμα και προεκλογικά τάχα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και προσπαθούν να καρπωθούν τις θυσίες και τους αγώνες της εργατικής τάξης. Την ίδια στιγμή που οι ίδιοι και τα κόμματα που τους στηρίζουν (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια τους εκπρόσωποι του κεφαλαίου που έχουν τσακίσει το εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση -το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ μαζί με τους συμμάχους και συναγωνιστές του στην τοπική και περιφερειακή Διοίκηση- στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό της εργατικής τάξης. Στέκεται απέναντι από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου. Στέλνει μήνυμα διαρκούς αγώνα, μήνυμα αλληλεγγύης στην αλύγιστη εργατική τάξη. Δίνει το χέρι σ’ όποιον σηκώνεται και βαδίζει δίπλα του μέχρι τη νίκη. Καλή Πρωτομαγιά! Καλή δύναμη σε όλες και όλους!»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί