Σ. Βαρδάκης: «Εντατικοποιούμε τον αγώνα που δίνουμε τα τελευταία χρόνια για επαναφορά στην εποχή της κανονικότητας»

«Ο αγώνας που δίνουμε τα τελευταία χρόνια για επαναφορά στην εποχή της κανονικότητας συνεχίζεται απέναντι στα συμφέροντα που κατεργάζονται ξανά την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων» δήλωσε μεταξύ άλλων με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

«Οι αγώνες του εργατικού κινήματος, τα ιστορικά γεγονότα του Μάη του 1886, μας δημιουργούν την υποχρέωση να δίνουμε καθημερινό αγώνα ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό που απαιτεί ξανά απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στο βωμό του κέρδους.

Αυτά που πετύχαμε τα τελευταία χρόνια, όπως η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου, αλλά και μια σειρά ρυθμίσεις για την προστασία των εργαζομένων και η επαναλειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για την πλήρη αποκατάσταση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους.

Κερδίζουμε καθημερινά μάχες προς όφελος των εργαζομένων, συνεχίζοντας να διεκδικούμε νέες αξιοπρεπώς αμειβόμενες και ποιοτικές θέσεις απασχόλησης.»

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί