Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτομαγιά στην Κρήτη

Η περίοδος της άνοιξης πάντοτε εμφανίζει τις αδυναμίες των προγνωστικών μοντέλων, λόγω της ατμοσφαιρικής αστάθειας,  να αποτυπώσουν με απόλυτη αξιοπιστία τα προγνωστικά δεδομένα του καιρού.

Το αίτιο όμως  το οποίο αναμένεται να προκαλέσει αυτή την αστάθεια για τις επόμενες ημέρες δεν είναι καθόλου ανησυχητικό, και ιδιαίτερα για την Κρήτη, δίνοντας όμως την πιθανότητα εμφάνισης κάποιων νεφώσεων, πρόσκαιρα και αυξημένων ενώ με μικρότερη ακόμη πιθανότητα δίνεται και κάποια παροδική ασθενής βροχή σε τοπικό πάντα επίπεδο, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, κ. Μανώλη Λέκκα.

Με αυτά τα δεδομένα για αύριο Τετάρτη, εορταστική ημέρα της Πρωτομαγιάς, αναμένεται γενικά καλός καιρός αλλά πρόσκαιρα και λίγο άστατος με την εμφάνιση νεφώσεων οι οποίες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν ενώ υπάρχει και μία μικρή πιθανότητα να σημειωθεί κάποια ασθενής παροδική βροχή σε τοπικό όμως επίπεδο. Οι άνεμοι δεν εμφανίζουν καμία τάση ενίσχυσης και θα διατηρηθούν από Δυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους, κατά τόπους,  να φθάνει στα 3 – 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί και πάλι σε πολύ καλά για την εποχή επίπεδα με την ελάχιστη να κυμαίνεται στους 12 έως 14 ⁰C ενώ η μέγιστη θα ξεπεράσει και πάλι τους 22 ⁰C.  Χαρακτηριστική επίσης είναι και η καθαρότητα της ατμόσφαιρας μετά την υποχώρηση της  μεταφερόμενης Αφρικανικής σκόνης ήδη από την Κυριακή του Πάσχα. Ευχάριστο επίσης είναι το γεγονός  ότι τα προγνωστικά δεδομένα δεν ευνοούν κάποια μεταφορά μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας.

Για την Πέμπτη αναμένεται γενικά καλός καιρός ενώ δεν αποκλείεται στην Ανατολική Κρήτη και πάλι η περιορισμένη αστάθεια να προκαλέσει νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με μικρή την πιθανότητα για κάποια ασθενή παροδική βροχή. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις με μικρή ενίσχυση στην ένταση τους φθάνοντας στα 4 έως 5 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λίγο ως προς τις ελάχιστες τιμές της, τις βραδινές και πρωινές ώρες, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας, λόγω και της ηλιοφάνειας, θα ξεπερνάει και τους 21⁰C

Πολύ καλός καιρός αναμένεται και για την Παρασκευή για ολόκληρη την Κρήτη με τους Δυτικούς ανέμους να εξασθενούν και πάλι επανερχόμενοι στα 3 – 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Αβέβαιη παραμένει η προγνωστική εικόνα του καιρού για το ΣαββατοΚύριακο εμφανίζοντας όμως μία τάση ενίσχυσης των Νοτίων ανέμων σε βόρεια τμήματα της Κρήτης και των Ανατολικών – Νοτιοανατολικών στα νότια. Η θερμοκρασία πάντως αναμένεται να ανέβει σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί