Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για την τραγωδία στο σαϊτοπόλεμο

Ελεύθεροι αφέθηκαν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης,  οι συλληφθέντες για την τραγωδία στο σαϊτοπόλεμο στην Καλαμάτα. Οι επτά συλληφθέντες πέρασαν την αυτόφωρη διαδικασία. Η δίκη τους  ορίστηκε για την Παρασκευή στη 1 μετά το μεσημέρι.

Η υπόθεση των επτά αφορά τον τραγικό θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, καθώς χτυπήθηκε από σαΐτα την ώρα που «κάλυπτε» το έθιμο «του σαϊτοπόλεμου».  Ο ένας εκ των συλληφθέντων, είναι δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, τον οποίο οι Αρχές θεωρούν επικεφαλής της ομάδας που οργάνωσε τον σαϊτοπόλεμο. Σε αυτόν ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Στους υπόλοιπους ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μετά το σάλο που προκάλεσε η αρχική του δήλωση ότι το έθιμο του σαϊτοπόλεμου είναι στο DNA των κατοίκων και δεν μπορεί να καταργηθεί γιατί θα υπάρχουν αντιδράσεις,ανασκεύασε  σημειώνοντας ότι αν δεν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, τότε ο σαϊτοπόλεμος δεν θα έχει μέλλον.

Ο Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε ότι «μετά το θάνατο του Κώστα, δεν νομίζω ότι έχει μέλλον αυτός ο θεσμός αν δεν υπάρξει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, όπου θα υπάρχουν όροι διεξαγωγής του. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν νομίζω ότι μετά το θάνατο του Κώστα μπορεί να πάρει απόφαση» τόνισε μιλώντας στο Θέμα Fm.
in.gr

Δείτε επίσης:

Νεκρός ο εικονολήπτης που τραυματίστηκε στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας

Συγκλονιστικό βίντεο: Ο εικονολήπτης κατέγραψε το θάνατό του στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας

Νέο βίντεο από τη στιγμή του θανάσιμου τραυματισμού του εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο- Επτά συλλήψεις

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας δεν θέλει να απαγορεύσει τον σαϊτοπόλεμο παρά τον θάνατο του εικονολήπτη

Σαϊτοπόλεμος: Δικάζονται οι επτά συλληφθέντες – Έκθετος ο δήμαρχος Καλαμάτας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί