Δύο «ύποπτα» γλέντια στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ για τον τραυματισμό της 8χρονης Αλεξίας

Σε δύο κατοικίες στα γειτονικά χωριά Θεσπιές και Λεοντάρι Βοιωτίας όπου υπήρχαν πασχαλινά γλέντια με ρίψη πυροβολισμών στρέφεται η έρευνα της Ελ. ΑΣ για την εξιχνίαση του σοβαρού τραυματισμού -το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα- στο κεφαλι από αδέσποτη σφαίρα του 8χρονου κοριτσιού την ώρα που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του, στο πρώτο από αυτά τα χωριά.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ με βάση την σφαίρα μικρού διαμετρήματος που βρεθηκε σφηνωμένη στο κεφαλι του κοριτσιού (σ.σ. δίνει μάχη για την ζωή στο νοσοκομείο «Αγλαια Κυριακού») κι από αναλύσεις του περιστατικού έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι πυροβολισμοί δεν ρίχθηκαν από καραμπίνα, καλάσνικοφ και όπλο μεγαλου βεληνεκούς και η απόσταση από την οποία προήλθε ο μοιραίος πυροβολισμός ήταν συνεπώς μερικές εκατοντάδες μέτρα.

Επιπλέον με βαση την δομή του χώρου όπου σημειώθηκε το αιματηρό συμβάν, έχουν εντοπίσει και την μοναδική κατεύθυνση από την οποία προήλθε η σφαίρα που χτύπησε το άτυχο κορίτσι με κλίση μερικών δεκάδων μοιρών χωρίς ευτυχώς μεγαλη κινητική ενέργεια.

Ετσι υπάρχουν υπόνοιες ότι η σφαίρα προήλθε από τις δύο προαναφερόμενες κατοικίες , όπου ήδη έχει υπάρξει αρχική έρευνα των αστυνομικών κι έχουν ληφθεί καταθέσεις .Χωρίς να έχουν βρεθεί κάλυκες όπλων ενω υπήρξαν μερικές αναφορές ορισμένων παρευρισκομένων στα γλέντια-συνολικά περίπου 15-20 άτομα- ότι «δεν ρίχθηκαν πυροβολισμοί αλλά υπήρχε μόνο χρήση βεγγαλικών» .

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, βρεθηκαν φυσίγγια κυνηγετικών όπλων σε κάδους αποριμάτων ή σε αλλα σημεία. Γεγονός που αποτελεί ίσως δείγμα μιας πιθανής προσπάθειας απόκρυψης στοιχείων.

Σύμφωνα με άλλες πηγές υπάρχει σε εξέλιξη έλεγχος για να διαπιστωθεί ποιοι από τους παρευρισκόμενους στα γλέντια είχαν άδειες οπλοφορίας, ήσαν κυνηγοί κλπ.

Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη εκτιμούν ότι το πόρισμα του βαλλιστικού ελέγχου, οι εγκληματολογικές αναλύσεις, τα δεδομένα φακέλων της ΕΛΑΣ αλλά κι οι καταθέσεις που αρχίζουν να συγκεντρώνονται θα οδηγήσουν σύντομα στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το Βήμα

Δείτε ακόμη:

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση της 8χρονης που χτυπήθηκε από «αδέσποτη» σφαίρα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί