Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΕ Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας σχετικά με την Εργατική Πρωτομαγιά. Παρακάτω η ανακοίνωση:

 

“Μπορούμε χωρίς μνημόνια, λιτότητα, ευρώ

Πολιτικό και κοινωνικό Μέτωπο ανατροπής ΤΩΡΑ

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τον Ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους στη χειρότερη κοινωνική και οικονομική κρίση που πέρασε η χώρας μας μεταπολεμικά. Ο ελληνικός λαός στενάζει κάτω από τις συνεχιζόμενες βάρβαρες νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές, που έχουν επιβάλλει οι δανειστές και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που εφάρμοσε με το πιο απόλυτο τρόπο αυτά τα μέτρα, με αμετροέπεια διατυμπανίζει ότι ασκεί κοινωνική πολιτική μοιράζοντας επιδόματα ψίχουλα σε εξαθλιωμένους Έλληνες πολίτες.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει για άλλη μια φορά τον Ελληνικό λαό κάτω από την απειλή του πολέμου. Η Κρήτη έχει μετατραπεί σε πολεμική ζώνη όπως αποφάσισαν πρόσφατα το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ σε συνεργασία με την εθελόδουλη ελληνική Κυβέρνηση.

Τίποτα δεν άλλαξε παρά την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια που διατυμπανίζει η Κυβέρνηση. Όλο το μνημονιακό νομοθετικό οπλοστάσιο παραμένει άθικτο, συνεχίζονται οι δεσμεύσεις για τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα για δεκαετίες, συνεχίζονται ανελλιπώς οι πλειστηριασμοί ενώ η προστασία της πρώτης κατοικίας έχει πλέον καταργηθεί και αντικατασταθεί από την προστασία του δίκιου των τραπεζών.

Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, παρά τις περί του αντιθέτου κορώνες, για τη συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών συνεχίζουν να βρίσκονται στο «γύψο», συνεχίζεται το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας, ενώ συνεχίζει να διευρύνεται η ελαστική, μερική εκ περιτροπής, κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη εργασία χωρίς δικαιώματα με στόχο την αύξηση των καπιταλιστικών κερδών και θύματα Έλληνες και ξένους εργαζόμενους.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει το συνδικαλιστικό κίνημα σε ακόμη χειρότερη κατάσταση από ότι τα προηγούμενα χρόνια. Ο συνεχιζόμενος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, έχει φέρει το συνδικαλιστικό κίνημα να έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας που του είχε απομείνει και το έχει οδηγήσει στο τελευταίο σκαλοπάτι.

Παράλληλα όμως οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που βρίσκονται απέναντι στη ΓΣΕΕ είναι εντελώς αδύναμες να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση, συνεχίζοντας η κάθε μια το δικό της μονόδρομο. Η θλιβερή εικόνα που παρουσιάζουν οι χωριστές προσυγκεντρώσεις και πορείες εδώ στη πόλη μας, αλλά και σ’ όλη την Ελλάδα, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι ο ενωτικός και συντονισμένος αγώνας όλων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών και νεολαίας κόντρα στην αγωνιστική αδράνεια με ενωτικές και όχι διαιρετικές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων.

Η φετινή Πρωτομαγιά μπορεί και πρέπει να γίνει η νέα αγωνιστική αφετηρία του εργατικού και λαϊκού κινήματος για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μέτρων, όλων των μνημονίων και όλου του πολιτικού κατεστημένου που τα ψήφισε, ή τα εφάρμοσε, ή τα στηρίζει.

Οι πολιτικές φτωχοποίησης του λαού και μετατροπής της χώρας σε προτεκτοράτο των δανειστών δεν μπορούν και δεν πρέπει να συνεχιστούν.

Υπάρχει άλλος δρόμος, που δεν είναι μόνο ανατρεπτικός, αλλά και ρεαλιστικός και ελπιδοφόρος, δρόμος αξιοπρέπειας, κοινωνικής δικαιοσύνης, ευημερίας, δημοκρατίας και εθνικής ανεξαρτησίας.

Είναι ο δρόμος της κατάργησης των μνημονίων και της λιτότητας, της διαγραφής του δημόσιου χρέους και της γενναίας «σεισάχθειας» στο χρέος των λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών, της εθνικοποίησης των τραπεζών, του σταματήματος των ιδιωτικοποιήσεων, της ανασυγκρότησης του δημόσιου τομέα και της υπεράσπισης των κοινωνικών αγαθών.

Είναι ο δρόμος της ρήξης με την Ευρωζώνη και της αποδέσμευσης από την ΕΕ στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος κοινωνικής και οικονομικής αναγέννησης της χώρας, που θα στηρίζει και θα ενισχύει τους μισθούς, τις συντάξεις, τα λαϊκά εισοδήματα, τις θέσεις εργασίας, τη δημόσια υγεία, παιδεία και πρόνοια και θα ανοίγει το δρόμο για βαθύτερες οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές και για ένα νέο βιώσιμο σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.

Σήμερα γίνεται αναγκαίο από κάθε άλλη φορά η συγκρότηση ενός μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου όλων χωρίς εξαίρεση των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, που θα προωθήσει τους παραπάνω στόχους, θα εμπνεύσει νέους αγώνες και θα δώσει νέα ελπίδα στο λαό.

Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ η ενίσχυση της ΛΑ.Ε. στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές. Ισχυρή ΛΑ.Ε. είναι η καλύτερη εγγύηση να υπάρξει πραγματική και πολύ πιο δυναμική αντιπολίτευση, για αποτελεσματική εκπροσώπηση των εργατικών συμφερόντων και αιτημάτων στη Βουλή και ευρωβουλή για συγκρότηση μετώπου Αριστερών και δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων και για το άνοιγμα ενός εναλλακτικού στα μνημόνια και στον ευρωμονόδρομο ελπιδοφόρου δρόμου παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες και τη νεολαία της πόλης μας  σε κοινή πορεία για να συγκροτήσουμε το πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο ανατροπής.

Κάτω τα μνημόνια νέα και παλιά – Υπάρχει άλλος δρόμος

Όλοι-ες στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Ε.Κ.Η. 11πμ, προσυγκέντρωση ΛΑ.Ε. 10:30πμ άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο ΕΚΗ.”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί