Έγινε κι αυτό στην Ελλάδα: Έστειλαν πρόστιμο για παράνομη στάθμευση σε… 12χρονο!

Πρόστιμο καλείται να πληρώσει ένας 12χρονος μαθητής από τον Βόλο για παράνομη στάθμευση που υποτίθεται ότι έκανε πριν από πέντε χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

Τα αδέρφια του 12χρονου δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν παρέλαβαν από τα ΕΛΤΑ την προσωπική ειδοποίηση για να πάρουν έναν φάκελο από το Ταχυδρομείο της περιοχής με παραλήπτη τον ανήλικο αδερφό τους. Μόλις παρέλαβαν τον φάκελο και διάβασαν το ειδοποιητήριο, αρχικά νόμιζαν πως πρόκειται για φάρσα.

«Πώς είναι δυνατόν ένα παιδί και μάλιστα 7 χρόνων (τότε) να κατηγορείται ότι στάθμευσε παράνομα το αυτοκίνητο που οδηγούσε;» αναρωτήθηκαν. Βλέποντας όμως πως πρόκειται για επίσημο ατομικό ειδοποιητήριο συνειδητοποίησαν ότι πράγματι ένα τέτοιο έγγραφο είχε φύγει από επίσημη υπηρεσία με παραλήπτη ένα ανήλικο παιδί.

Το ειδοποιητήριο είχε αποστολέα τον Δήμο Θεσσαλονίκης ενώ η υποτιθέμενη παράβαση έγινε πριν από πέντε χρόνια.

Ο ανήλικος μέχρι σήμερα έχει ταξιδέψει ελάχιστα εκτός Βόλου και φυσικά ποτέ δεν έχει πιάσει τιμόνι στα χέρια του. «Αν είναι δυνατόν, έστειλαν πρόστιμο από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στον αδερφό μου Π… ετών 12 τώρα, τότε 7, γιατί οδηγούσε παράνομα ή είχε σταθμεύσει παράνομα το αυτοκίνητο. Τι πίνετε και δεν μας δίνετε;», ήταν η αγανακτισμένη ανάρτηση του αδερφού του στα social media, όπου δημοσιοποίησε την ιστορία.

Τα αδέρφια του 12χρονου επικοινώνησαν με τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη για να εξηγήσουν την γκάφα που έχει γίνει. Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας που στέλνει τις κλήσεις εξήγησαν πως είναι «ένα μπέρδεμα που συμβαίνει συχνά» και διαβεβαίωσαν ότι θα υπάρξει διαγραφή.

Με πληροφορίες από taxydromos.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί