Στο Σάρχο ο Μενέλαος Μποκέας

Το Σάρχο επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με υποψήφιους της παράταξής του «Το Μαλεβίζι Μπορεί». Πρόκειται για μια ακόμη διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες του προγράμματος του συνδυασμού του.

Σε δηλώσεις του ο Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Στο Σάρχο, ένα ακόμη μαρτυρικό χωριό του Μαλεβιζίου, η ιστορική ταυτότητα και η πολιτιστική κληρονομιά καθορίζουν το χαρακτήρα του οικισμού. Ο χρόνος, ωστόσο, μοιάζει να έχει σταματήσει. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Θέλουμε το Σάρχο σημείο αναφοράς, όχι κουκκίδα στο χάρτη. Θέλουμε ο πλούτος της ιστορίας και της φυσιολογίας της περιοχής να μη μένει κρυμμένος. Ιστορικές εκκλησίες όπως η Παναγία Κερά, αλλά και σπήλαια όπως αυτό του Σάρχου, με έντονο ιστορικό φορτίο, περιμένουν σιωπηλά να αναδείξουν την αξία που τους αναλογεί.

Οι κάτοικοι στο Σάρχο τιμούν τα δώρα της γης τους και αγαπούν την ελαιοκομία και την αμπελοκαλλιέργεια. Δεν έχουν, όμως,  τη γνώση που θα τους πάει παρακάτω. Δεν έχουν τον κατάλληλο σχεδιασμό  για να κάνουν σταθερά βήματα προς τα εμπρός. Ζητούν στήριξη και φθηνότερο κόστος άρδευσης για τις καλλιέργειές τους.

Για να δημιουργήσουμε πλούτο κοινωνικό, πολιτιστικό, οικονομικό πρέπει να κάνουμε το   Μαλεβίζι δίκαιο, δημιουργικό, λειτουργικό πρώτα για τους κατοίκους του. Μια κοινωνία που βλέπει η ίδια τον εαυτό της θετικά, είναι η βάση πάνω στην οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία.

               Γι’αυτό το μεγάλο μας στοίχημα είναι πρώτα η στήριξη της ζωής των ανθρώπων μας. Είναι ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν «χθες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί