Γιονούς Μοχαμαντί: Έβαλα υποψηφιότητα για να ακουστεί η φωνή όσων ζουν στο περιθώριο

Για την αναγκαιότητα να υπάρχει η φωνή των προσφύγων και των μεταναστών στο Ευρωκοινοβούλιο, μίλησε σε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Γιονούς Μοχαμαντί, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Έβαλα υποψηφιότητα γιατί θέλω να υπάρχει δυνατή στο Ευρωκοινοβούλιο η φωνή των ανθρώπων που βρίσκονται στο περιθώριο, να μην αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς», τόνισε και συμπλήρωσε: «Χρειάζονται επίσης πρωτοβουλίες και συμφωνίες που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του, στις πολιτικές που δημιουργούν πόλεμο, οικονομική εκμετάλλευση και εντείνουν την κλιματική αλλαγή».

Επίσης, ο κ. Μοχαμαντί μίλησε για τη σημασία ανάσχεσης των ακροδεξιών πολιτικών, των πολιτικών λιτότητας και των πολιτικών ξενοφοβίας. «Οι ευρωπαϊκές πολιτικές είναι σήμερα βούτυρο στο ψωμί της Ακροδεξιάς, η οποία δεν στοχεύει στην πραγματικότητα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αυτοί είναι μόνο η αφορμή. Η Λεπέν, ο Σαλβίνι, ο Όρμπαν στοχεύουν τη δική τους κοινωνία», επεσήμανε.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μοχαμαντί πριν από ένα χρόνο προκάλεσε αίσθηση στη βουλή ως πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, όταν είχε αποκαλύψει ότι έδωσε 8.000 ευρώ σε διακινητή για να φέρει στην Ελλάδα την γυναίκα του.

Δείτε: Αποκάλυψη πρόσφυγα στη Βουλή: «Έδωσα 8.000 ευρώ σε διακινητή για να φέρει στην Ελλάδα την γυναίκα μου»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί