«Γαλάζιο» fake news η απόλυση νοσηλεύτριας για ανάρτηση κατά του Π. Πολάκη

Ψευδής αποδεικνύεται η «καταγγελία» που έκανε τον γύρο του διαδικτύου από το μεσημέρι της Τετάρτης προκαλώντας πολλά δημοσιεύματα εις βάρος του Π. Πολάκη. Πίσω από την «πληροφορία» βρίσκεται ένας γιατρός, πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, τις καταγγελίες του οποίου έσπευσαν να διαδώσουν αρκετά μέσα ενημέρωσης.

Η καταγγελία αναφέρει πως νοσηλεύτρια σε ιδιωτική κλινική απολύθηκε επειδή κοινοποίησε ανάρτηση κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Ωστόσο, η ίδια η κλινική εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τους λόγους της απόλυσης, επισημαίνοντας ότι αυτή επήλθε λόγω παραβατικής συμπεριφοράς  κατά την άσκηση των καθηκόντων της.

 Η ιδιωτική κλινική «Ιπποκράτης», που εδρεύει στον Πειραιά, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Τα αναφερόμενα με μερίδα των ΜΜΕ στοιχεία είναι ψευδή και ανυπόστατα.

Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ νοσηλεύτρια απολύθηκε για παραβατικές συμπεριφορές κατά την άσκηση των καθηκόντων της διότι κατ’ επανάληψη είχε υποπέσει σε νοσηλευτικά λάθη.

Για αυτά της είχαν γίνει επανειλημμένες προφορικές παρατηρήσεις τόσο από την προϊστάμενη – διευθύνουσα της κλινικής όσο και από την ίδια την διοίκηση.

Τα καταγγελθέντα είναι αβάσιμα, συκοφαντικά για εμάς και σε καμία περίπτωση δεν είχαμε γνώση της συγκεκριμένης ανάρτησης στο διαδίκτυο.

Τη συκοφαντική δυσφήμιση της κλινικής τη θεωρούμε υποβολιμαία και εξυπηρετεί δυστυχώς ιδιοτελή συμφέροντα.

Πώς ξεκίνησε η ψευδής είδηση

Σύμφωνα με όσα ανέφερε νωρίτερα ο Μιχάλης Λιβανός, πολιτευτής της Ν.Δ., πρόεδρος της ΝΟΔΕ Β’ Πειραιά, μία νοσηλεύτρια (και μακρινή συγγενής του όπως ενημερώνει ο ίδιος), εργαζόμενη σε ιδιωτική κλινική, απολύθηκε σήμερα επειδή «μοιράστηκε» στο προφίλ της στο Facebook δική του ανάρτηση κατά του Παύλου Πολάκη (σ.σ. που αναφερόταν στο γνωστό θέμα με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο).

Την ανυπόστατη καταγγελία του καρδιολόγου έσπευσαν να δημοσιοποιήσουν μέσα ενημέρωσης, όπως τα parapolitika.gr και in.gr, «ξεχνώντας», φυσικά, να αναφέρουν την ιδιότητά του ως προέδρου της ΝΟΔΕ Β’ Πειραιά. Έδωσαν, μάλιστα, στη δημοσιότητα τόσο το όνομα της νοσηλεύτριας, όσο και της κλινικής όπου εργαζόταν, ενώ άφηναν σαφείς υπόνοιες για εμπλοκή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Πρόκειται για ακόμα μία βραχύβια απόπειρα λασπολογίας που τελείωσε άδοξα την ίδια ημέρα…

Πληροφορίες: Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί