Εύποροι και μορφωμένοι, οι νεαροί βομβιστές στη Σρι Λάνκα – Νέο βίντεο – ντοκουμέντο με βομβιστή

Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτονται τα κομμάτια του παζλ που βρίσκεται πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις, οι οποίες συγκλόνισαν τη Σρι Λάνκα την περασμένη Κυριακή, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, αφήνοντας πίσω τους 359 νεκρούς και περίπου 500 τραυματίες.

Όπως προέκυψε την Τετάρτη ύστερα από επίσημη ενημέρωση των τοπικών αρχών, οι βομβιστές ήταν εννέα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Άμυνας της χώρας, Ρούαν Βιτζεβαρντένε, οι περισσότεροι από τους δράστες ήταν νέοι, μορφωμένοι και προέρχονταν από οικονομικά εύπορες οικογένειες. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς είχαν κάνει σπουδές και στο εξωτερικό.

Οι αρχές δεν έδωσαν ονόματα, ωστόσο μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δύο βομβιστές ήταν αδέρφια και γόνοι πλούσιου εμπόρου, ο οποίος στήριζε οικονομικά την κοινότητα της περιοχής του.

Την ίδια ώρα, αποκλειστικό ρεπορτάζ του Guardian αποκαλύπτει ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ινδίας είχαν ενημερώσει τις Αρχές της Σρι Λάνκα εδώ και τουλάχιστον τέσσερις μήνες πως εξτρεμιστές ισλαμιστές προετοιμάζουν τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα.

Η παραπάνω αποκάλυψη σε συνδυασμό με άλλες σοβαρές παραλείψεις και κρίσιμα σφάλματα των αρχών, έκανε τον Βιτζεβαρντένε να παραδεχθεί ότι «υπήρξε μείζον ατόπημα στην κοινοποίηση στοιχείων από τις υπηρεσίες πληροφοριών».

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη του μακελειού ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σε μία συντονισμένη επίθεση που έλαβε χώρα σε τρεις εκκλησίες και τέσσερα ξενοδοχεία και αποτελεί την πιο θανατηφόρα επιχείρηση της οργάνωσης.

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο με βομβιστή σε ξενοδοχείο της Σρι Λάνκα

Νέο βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας όπου απεικονίζεται ένας από τους βομβιστές της Σρι Λάνκα λίγες στιγμές πριν ανατιναχτεί, μέσα στο Cinnamon Grand Hotel. Ο βομβιστής αυτοκτονίας κυκλοφορεί στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, λίγη ώρα πριν πυροδοτήσει τη βόμβα που μεταφέρει στο σακίδιο που έχει στην πλάτη του.

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/0o3MVxb7dxM

Με πληροφορίες από Εφημερίδα των Συντακτών, enikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί