Γαλάζιες αλχημείες για να ξεχαστεί η κοινωνική αγριότητα ενός ηθικού πολυτραυματία

Με επικοινωνιακή επιχείρηση προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν από το κόψιμο του δώρου των Χριστουγέννων, την κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας, το “ασφαλιστικό Πινοσέτ” και τις νεοφιλελεύθερες συνταγές της Ν.Δ. στα εργασιακά. Είναι οι γαλάζιες αλχημείες για να στηριχτεί ο ηθικός πολυτραυματίας, όπως χαρακτήρισε χθες τον κ. Μητσοτάκη, ο υπουργός Νίκος Παππάς.

Δείτε:

Αποκαλυπτήρια Μητσοτάκη: Με μένα κομμένο το δώρο των Χριστουγέννων! (βίντεο)

 

Μπούμερανγκ για τον Κ. Μητσοτάκη ο αντιπερισπασμός στη Βουλή.

Όπως αναφέρει το κύριο άρθρο της «Αυγής», «οι βασικοί εκφραστές του κοινωνικού δαρβινισμού, οι πολέμιοι της κοινωνικής αλληλεγγύης, οι ταλιμπάν που έχουν ορίσει ως σκοπό της ζωής τους την ολοκληρωτική καταστροφή του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος θα μας βγουν και από πάνω.

Αυτοί που τις τελευταίες ημέρες, αδυνατώντας να κρύψουν την πρεμούρα τους για κατεδάφιση κάθε δικαιώματος στην κοινωνική προστασία, πέφτουν από τη μία γκάφα στην άλλη.

Αυτοί που σχεδιάζουν κεφαλαιοποιητικό ασφαλιστικό σύστημα με συντάξεις των 200 ευρώ. Αυτοί που χαρακτηρίζουν «θαρραλέες ιδέες» την απελευθέρωση των απολύσεων και τον κυμαινόμενο κατώτατο μισθό. Αυτοί που δεσμεύονται να καταργήσουν το κοινωνικό μέρισμα για τους αδύναμους. Αυτοί που ονειρεύονται πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας. Αυτοί που θεωρούν το επίδομα της ανεργίας πολυτέλεια και τους δικαιούχους τεμπέληδες.

Και είναι αυτοί που βγήκαν ξαφνικά να κουνήσουν το δάχτυλο στην Αριστερά για έλλειψη ευαισθησίας και ήθους απέναντι στα άτομα με αναπηρία. Αυτοί που μοιράζανε στους ψηφοφόρους τους ψεύτικα χαρτιά και ψεύτικα επιδόματα και έστηναν βιομηχανίες με πλαστές γνωματεύσεις.

Η Αριστερά είναι περήφανη για την κοινωνική της πολιτική. Για το ότι έβαλε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Για το ότι οργάνωσε ένα συνολικό πλαίσιο πολιτικής για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Για το ότι ξερίζωσε τη διαφθορά και τηδιαπλοκή από τον χώρο της Υγείας».

Ο Αλ. Τσίπρας μετέτρεψε σε ψήφο εμπιστοσύνης την πρόταση δυσπιστίας κατά υπουργού διαμηνύοντας στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι “δεν θα αποφύγει τη συζήτηση για τα πολλά που απασχολούν τον κόσμο”

Οποτεδήποτε ο κ. Μητσοτάκης καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον οποιουδήποτε υπουργού, θα τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι προσπαθεί να «δραπετεύσει» από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί του για τα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα, καταφεύγοντας σε ένα σπάνιο και πρωτοφανή «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» (σ.σ.: βλέπε παρακάτω την κίνηση της ΝΔ με αφορμή την ανάρτηση του Π. Πολάκη στα social media).

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει ότι θα δώσει μία κορυφαία μάχη και επιχείρησε έναν σπάνιο, για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, πρωτοφανή θα πω εγώ, επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, μία μόλις μέρα μετά τη δημόσια πρόσκλησή μου», είπε παίρνοντας το λόγο ο κ. Τσίπρας και σημείωσε: «Άλλωστε, βρισκόμαστε και τυπικά από αύριο εντός της προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου. Και μία μόλις μέρα μετά τη δημόσια πρόσκλησή μου σε μια πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση για τα όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους Ελληνες πολίτες, τον ελληνικό λαό -δηλαδή για τα θέματα της Ευρώπης, της οικονομίας, τα κρίσιμα εθνικά θέματα, τα κοινωνικά θέματα που απασχολούν τον τόπο, τους πολίτες, τους ψηφοφόρους- ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε έναν αντιπερισπασμό που αναδεικνύει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται και ο ίδιος και το επικοινωνιακό του επιτελείο, προκειμένου εκ νέου να δραπετεύσει από μια πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση για τα κρίσιμα ζητήματα. Και ανέβηκε σε αυτό το βήμα ο κ. Μητσοτάκης για να προαναγγείλει ότι θα καταθέσει μετά τις διακοπές του Πάσχα πρόταση δυσπιστίας σε έναν υπουργό της κυβέρνησης».

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι προφανές ότι επιχειρεί με εαυτόν τον τρόπο να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και επιθυμεί να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας το εάν το ύφος του Πολάκη είναι καλό ή κακό, εάν είναι ευγενής ή αγενής, καθώς κατάγεται και από τα Σφακιά και γνωρίζει, είναι και κοντοχωριανοί, το ύφος το αψύ των Σφακιανών», συνέχισε και προσέθεσε: «Και θέλει να συζητάμε γι’ αυτό, όχι για τα επιδόματα που θέλετε να καταργήσετε, όχι για το Δώρο των Χριστουγέννων που θέλετε να καταργήσετε, όχι για την οικονομία η οποία βγαίνει από την κρίση, όχι για τα θαλασσοδάνεια τα οποία θέλετε να κουκουλώσετε.

Ε, λοιπόν, εμείς δεν θα σας κάνουμε τη χάρη, κύριοι συνάδελφοι. Ενημερώστε τον κ. Μητσοτάκη, τον αρχηγό σας ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης σε αυτή εδώ την αίθουσα, θα μετατρέψω τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Και θα συζητήσουμε για τα μεγάλα και τα κρίσιμα, όχι αυτά που θέλετε εσείς. Θα έρθει εδώ ο κ. Μητσοτάκης να μας πει γιατί θέλει να καταργήσει το Δώρο των Χριστουγέννων, γιατί θέλει να μειωθεί αντί να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, γιατί θέλει ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, γιατί θέλει να κουκουλώσει τη Novartis και τα θαλασσοδάνεια. Για αυτά θα δώσετε λογαριασμό και θα απαντήσετε. Οποτεδήποτε καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης ή συνολικά της κυβέρνησης -δεν το τολμάτε- εδώ θα συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης. Μπροστά στον ελληνικό λαό. Για του πού φέρατε τη χώρα, πού την καταντήσατε και πώς εμείς τη βγάζουμε από την κρίση. Αυτό το πικρό ποτήρι θα το πιείτε, θα το πιείτε μέχρι τέλους».

Ο πρωθυπουργός έκανε νέα παρέμβαση μετά την τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα και είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα συζητήσουμε για τον Πολάκη, θα συζητήσουμε για τους πολλούς, για τα πολλά, για τους πολλούς που υποφέρουν και βγαίνουν από την κρίση. Αν για σας ντροπή για τη δημοκρατία και για την αξιοπρέπεια είναι το ύφος και το ήθος του καθενός μας, εγώ θέλω να σας πω ότι το ύφος και το ήθος του καθενός μας μετριέται με την εντιμότητά του. Ντροπή για τη Δημοκρατία είναι τα θαλασσοδάνεια που δίνονταν νύχτα με τροπολογίες σε αυτή εδώ τη Βουλή, οι μίζες όλης της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, η διαφθορά, η διαπλοκή, το γεγονός ότι στα μεγάλα προβλήματα εσείς προσφεύγετε σε έναν αντιπερασπασμό που δεν σας τιμά. Δεν σας επιτρέψουμε αν εκτρέψετε τη συζήτηση εκεί όπου εσείς επιθυμείτε να την εκτρέψετε. Δεν θα σας επιτρέψουμε να αποφύγετε όλα αυτά που θέλετε να αποφύγετε σαν ο διάολος το λιβάνι».

Η κίνηση αντιπερισπασμού της ΝΔ

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία στην Ολομέλεια της Βουλής, ανακοίνωσε ότι το κόμματου θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. “Ντροπή σας που στηρίζετε σιωπηλά τον κ. Πολάκη” προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα σχόλια του κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο (σ.σ.: δείτε λίγο παρακάτω).

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε την ομιλία του για την Παιδεία και περιορίστηκε μόνο στο σχόλιό του για την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κατά του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ. Ο κόμπος έφθασε στο χτένι, τόνισε και πρόσθεσε: «Ντιμπέιτ δεν θελατε κ. Τσίπρα; Ντιμπέιτ στη Βουλή για τον κ. Πολάκη» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επίσης, Ο κ. Μητσοτάκης, αναμασώντας τις νεφιλελεύθερες αιτιάσεις κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία, το χαρακτήρισε “εκτρωματικό” και κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας πως «βγάζει όλα τα ιδεολογικά του απωθημένα και ιδρύει τμήματα για ιδεολογικούς λόγους».

«Δεν υπάρχει συγγνώμη για τη ΝΔ, για όσα είπε ο κ. Πολάκης. Ή τον αποπέμπει ο κ. Τσίπρας ή τον παίρνει αγκαλιά. Θα καταθέσουμε την πρόταση μομφής την πρώτη ημέρα που θα ανοίξει τη Βουλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, συνομιλώντας πριν από λίγο με δημοσιογράφους στη Βουλή.

Η ανάρτηση του Π. Πολάκη για τον κ. Κυμπουρόπουλο, που προκάλεσε την οξεία αντίδραση της ΝΔ και την επιχείρηση αποπροσανατολισμού μέσω της πρότασης δυσπιστίας:

«Δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ. Διεκδικώ αυτό που δεν υπάρχει», έγραψε σε αρχική του ανάρτηση στο Twitter ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.
Η ανάρτησή του προκάλεσε την αντίδραση Π. Πολάκη που έγραψε στο Facebook: «Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι (όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ). Ντροπή και κρίμα να λες αυτά που λες».

Απαντώντας στη συνέχεια σε σχόλια χρηστών του διαδικτύου, ο Π. Πολάκης επέμεινε στις αρχικές του θέσεις, υποστηρίζοντας μάλιστα πως «ο κύριος Κυμπουρόπουλος προσβάλλει τα ΑΜΕΑ» και όχι ο ίδιος.

«Ντροπή είναι η δήλωση εκ του ασφαλούς, αφού έχεις χρησιμοποιήσει την (ορθώς υπάρχουσα) ευεργεσία του νόμου, να δηλώνεις πως δεν θέλεις επιδόματα και χάρες» έγραψε.

Σημείωσε ακόμη πως «το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς φαίνεται στη βοήθεια που έχει δώσει στους αδύναμους αυτά τα χρόνια .Την ηθική να χρησιμοποιείς ένα νόμο που ορθώς υπάρχει για διορισμό στο δημόσιο των ΑΜΕΑ και μετά να δηλώνεις πως δεν θέλω επιδόματα και χάρες, αυτήν την ηθική εγώ δεν την καταλαβαίνω».

«Διατύπωσα μία πολιτική κριτική σε μία δήλωση»

Με χθεσινή του (Τρίτη 23/4) δήλωση, ο Π. Πολάκης καταλογίζει στη ΝΔ και τον πρόεδρό της προσπάθεια διαστρέβλωσης και συνειδητής στοχοποίησής του, ώστε να αλλάξει την ατζέντα της αντιπαράθεσης:

Με νέα του ανάρτηση χθες αργά το βράδυ ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας επανέρχεται στην υπόθεση Κυμπουρόπουλου:

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ : Στη πρώτη φωτογραφία το αποτέλεσμα των “ίσων ευκαιριών ” της νεοφιλελεύθερης αντίληψης για τα ΑΜΕΑ Στη δεύτερη φωτογραφία η ουσία της αριστερής αντίληψης του κοινωνικού κράτους που δημιουργεί δικαιοσύνη και ισότητα για τα άτομα με αναπηρία (τα κουτιά που πατάνε τα παιδιά ειναι τα μόρια ,τα επιδόματα ,οι ειδικές ρυθμίσεις που θέλουν να καταργήσουν οι οπαδοί του κοινωνικού δαρβινισμού-αυτοματισμού-Νεοφιλελευθερισμού)ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ της ΝΔ Κο Κυμπουροπουλο….Όλα τα αλλα που γραφουν τα ΜΜΕ και τα Τρολ θέλουν να καλύψουν την τροπή σε φυγή του Μητσοτάκη στην πρόκληση του Τσιπρα για τηλεοπτική αναμέτρηση,τη δίωξη της κας Στουρναρα για την απευθείας ανάθεση με 713000 ευρω απο το Κεελπνο του Συνεδριου e-health το 2014 και το υπερπλεονασμα 4,4% που οδηγεί σε φορολογικές ελαφρύνσεις και στη ΜΗ μείωση του αφορολόγητου .Άντε καλό βράδυ τωρα και πουσαι Πατουλη:είσαι λίγος ,ελεγχόμενος και διατεταγμένος για να με “δικάσεις” ,οταν για ολη τη βρωμιά του χώρου της υγείας εχεις πιει το αμίλητο νερο(ειμαι και στον Ιατρικο σύλλογο Χανιων οχι στον Ισα )

Ρατσιστικό «φάουλ» της Βόζεμπεργκ όταν πήγε να χτυπήσει Πολάκη

Ο ορισμός του ρατσιστικού λόγου η δήλωση της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, σε μια προσπάθειά της να πλήξει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη με αφορμή την ανάρτησή του για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στο Real είπε: «Δεν μπορείς να μιλάς έτσι σε έναν άνθρωπο που απλώς ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες και που αυτός εκ γενετής δεν είχε τις ίσες ευκαιρίες με τους συνανθρώπους μας» κατέληξε στο ότι «Ο κ. Πολάκης αναμφίβολα δεν είναι ένας καλός άνθρωπος».

Και επειδή προφανώς δεν ήταν ικανοποιημένη για τον αντιπερισπασμό του κόμματός της, προχώρησε σε μία αναφορά που μόνον ρατσιστική μπορεί να την πεις:

«Ας επιτεθεί με τον πιο ακραίο τρόπο σε έναν άνθρωπο που στέκεται στο ίδιο ύψος με αυτόν».

Μια αναφορά που κάθε άλλο παρά τιμητική για τους ανάπηρους, ακόμα και εάν οι αρχικές προθέσεις της ήταν να βοηθήσει το… κόμμα της!

Νίκος Παππάς: Ηθικός πολυτραυματίας ο κ. Μητσοτάκης

«Η ουσία είναι ότι εδώ γεννήθηκε κάτι από την ανάρτηση υποψήφιου ευρωβουλευτή, ο οποίος και ο ίδιος επιθυμεί να αντιμετωπίζεται ως άνθρωπος που διεκδικεί τη θέση του στον πολιτικό στίβο και είναι ανοικτός στην κριτική. Δικαίως δημιουργούνται ερωτηματικά σε σχέση με τη στάση της ΝΔ για τους ανθρώπους με αναπηρία. Η ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση και στον Πολάκη και σε μια κυβέρνηση που έχει κάνει πολλά για τα άτομα με αναπηρία και το ερώτημα παραμένει: Η ΝΔ θεωρεί ότι οι άνθρωποι με αναπηρία δικαιούνται θετικών διατάξεων του νόμου και πρέπει να τους διασφαλίζουμε τους όρους για τη δική τους πορεία ή όχι; ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας χθες βράδυ στην ΕΡΤ, για την υπόθεση Κυμπουρόπουλου.

Απαντώντας για το αν η πρόταση μομφής εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας είναι ένας αντιπερισπασμός, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σχολίασε ότι «η ΝΔ θα πηγαίνει από αντιπερισπασμό σε αντιπερισπασμό. Εδώ υπάρχει όμως ένα ζήτημα: το πώς τα μίντια αντιμετωπίζουν αυτά» πρόσθεσε λέγοντας ότι και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και άτομο με κινητικά προβλήματα, ο κ. Ρέλλας, ο οποίος πήγε σε κανάλι για να μετέχει σε συνέντευξη, του ακύρωσαν τη συμμετοχή. «Θα περίμενα να βγει μια καταδίκη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις» για αυτό, υπογράμμισε ο Ν. Παππάς, προσθέτοντας ότι θα «ήταν ευχής έργο να φτάσουμε σε ευρύτατες συναινέσεις για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των ανθρώπων που δεν μπορούν από μόνοι τους».

Ενσωματωμένο βίντεο

Δεύτερη Ματιά@DefteriMatiaERT

«Ίσως το κουτσομπολιό να είναι το τελευταίο καταφύγιο του κ. Μαρινάκη» απαντά ο @nikospappas16 στον επιχειρηματία σχετικά με τις καταγγελίες του για δάνειο στον κ. Καλογρίτσα.

26 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Απαντώντας για την επίθεση Μαρινάκη, σημείωσε ότι «ο κ. Μαρινάκης δικαιούται να λέει όποια ανακρίβεια θέλει. Είναι ένας υπόδικος, έχει δίκη για τα στημένα στο ποδόσφαιρο και διώκεται για τη μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών στην Ελλάδα και το τελευταίο του καταφύγιο είναι το κουτσομπολιό». Τόνισε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος υπερασπίστηκαν το δημόσιο συμφέρον στις τηλεοπτικές άδειες για να συμπληρώσει: «Ο κ. Μαρινάκης νομίζει ότι εμείς τον εκδικούμαστε επειδή δεν μας έκανε κάποια χάρη. Η κυβέρνηση ούτε καλοπιάνει, ούτε αποπαίρνει κανέναν. Νομοθετεί».

Και συνεχίζοντας ανέφερε: «Έχουμε δικαιωθεί πλήρως (σ.σ. για τις τηλεοπτικές άδειες). Θυμίζω ότι οι εκπέμποντες τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν εξαπολύσει ανηλεή πόλεμο και εναντίον μου και εναντίον της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει δυσκολία να ερμηνεύσει κανείς τη στάση του (σ.σ. Μαρινάκης). Όταν κορυφώθηκε η κόντρα με τον Π. Καμμένο, λόγω της κατάθεσης Γιαννουσάκη, εκεί είχαμε ακραία πολεμική που κρατάει μέχρι τώρα. Και αυτό που είπε ο κ. Καμμένος ότι ο κ. Μαρινάκης προσέφερε την ανταλλαγή του τύπου “σας δίνω τον ΔΟΛ για να διώξετε τον Καμμένο” αυτό δεν θα το διαψεύσω».

Ενσωματωμένο βίντεο

Δεύτερη Ματιά@DefteriMatiaERT

Ο @nikospappas16 δεν διέψευσε την καταγγελία του @PanosKammenos για τα περί «παραχώρησης» του ΔΟΛ σε περίπτωση που απομακρυνόταν ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ από την Κυβέρνηση. «Εγώ αυτό που είπε δεν θα το διαψεύσω», είπε στη

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Δεύτερη Ματιά

Απαντώντας για τις δηλώσεις Μητσοτάκη ότι “πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται ο Παππάς” ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε: «Το να κατηγορεί εμένα ο κ. Μητσοτάκης ότι είμαι πίσω από κάθε σκάνδαλο είναι σαν να λέω εγώ ότι έχει κομμουνιστικές ρίζες. Ο κ. Μητσοτάκης είναι περήφανος συνεχιστής μιας πολιτικής παράδοσης που έχει σχετιστεί με όλες τις στιγμές της πολιτικής ανωμαλίας στην Ελλάδα. Από την αποστασία του 1965, μέχρι τις επιταγές Αλαφούζου, οι οποίες είχαν γίνει φειγ βολάν και που δήλωνε ο πατέρας Αλαφούζος τότε ότι στον Κ. Μητσοτάκη είχε δώσει λεφτά, αλλά χάλασε η σχέση τους διότι του ζητούσε συνέχεια. Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, είναι ένας ηθικός πολυτραυματίας και από πού να το πιάσει κανείς: από την εμπλοκή των στελεχών του στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ; Από την εμπλοκή στο σκάνδαλο της Νοβάρτις; Από το γεγονός ότι έπαιρνε δάνεια για την εφημερίδα του, η οποία δεν λειτουργούσε και τα “πιστόλιαζε”; Από το γεγονός ότι ο οικογενειακός του προϋπολογισμός χρηματοδοτείται από μια οφ σορ εφοπλιστή για τον οποίο δεν μας έχει πει ποιος είναι για να ξέρουμε και εμείς και οι πολίτες, εάν κάποιες τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη είναι κατά παραγγελία του εφοπλιστή που τον χρηματοδότησε. Επειδή, ο κ. Μητσοτάκης ανήκει σε μια οικογένεια που διάγει βίο ανθόσπαρτο, έναν βίο που διάγουν οι μεγιστάνες του πλούτου και έχει συσσωρεύσει αυτή η οικογένεια έναν πλούτο, ο οποίος δεν βγαίνει από τις βουλευτικές αποζημιώσεις. Μάλλον η συνταγή για να κρατιέται αυτό το στυλ ζωής δεν είναι απλώς να “πιστολιάζεις” τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, και να ενισχύεις τον προϋπολογισμό σου από τις οφ σορ. Πρέπει να μισείς και τους φτωχούς. Δηλαδή, την ώρα που το δάνειό σου δεν εξυπηρετείται και παίρνεις ευνοϊκές ρυθμίσεις, να λες να καταργηθεί και το 8ωρο. Την ώρα που διασφαλίζεις για την οικογένειά σου χρήματα από οφ σορ, να λες πρέπει να καταργηθούν τα επιδόματα. Ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και δεν θα γυρίσει στην εποχή που την Ελλάδα τη διαφέντευαν δυο τρία πολιτικά τζάκια, η Νοβάρτις και η Ζίμενς. Οι τρόφιμοι του Χριστοφοράκου να είναι πιο μετρημένοι σε αυτά που μας κατηγορούν. Ο κ. Μητσοτάκης, όταν έχει μιλήσει ο κ. Μαρινάκης λίγο πριν, καλό είναι να μην τοποθετείται και αυτός δημόσια, γιατί τον πρωτεύοντα ρόλο στο αντιπολιτευτικό πολιτικό εκδοτικό μπλοκ τον έχει ο κ. Μαρινάκης, όπου ο Μητσοτάκης απλά ήρθε ως κακόφωνη ηχώ αυτών που είπε. Αυτή είναι η κατάντια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκεί την πηγαίνουν την κεντροδεξιά παράταξη αυτοί οι οποίοι βρίσκονται στην ηγεσία της».

Ενσωματωμένο βίντεο

Δεύτερη Ματιά@DefteriMatiaERT

ΤΩΡΑ ο @nikospappas16 στη : “Η οικογένεια του @kmitsotakis έχει συσσωρεύσει έναν πλούτο που δεν δικαιολογείται από τις βουλευτικές αποζημιώσεις. Οι «τρόφιμοι» του Χριστοφοράκου θα πρέπει να είναι πιο μετρημένοι όταν μας βάζουν στο στόμα τους”.

75 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «ενώ έχουν ειπωθεί τερατώδη ψέματα, για μένα επιλέγω να μην κινηθώ δικαστικά και το κάνω συνειδητά. Το πώς ζει και κινείται ο καθένας φαίνεται» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «το Μαξίμου και ο Παππάς έχουν απαντήσει. Η ρητορική ότι δεν έχουμε απαντήσει είναι κομμάτι στρατηγικής και ο κόσμος το έχει καταλάβει».

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει βεντέτες με κανέναν, «νομοθετεί και βάζει σε τάξη τα πράγματα σε όλα τα επίπεδα (…). Οι επιχειρηματίες μονίμως πιέζουν. Η κυβέρνηση κρίνεται από τον τρόπο που νομοθετεί και διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και αυτό το είχαν κάνει κουρέλι στις τηλεοπτικές άδειες οι προηγούμενοι και αυτό που δεν ήθελαν είναι να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι επιχειρηματίες».

Για το θέμα του Ν. Πετσίτη ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι είναι «ένα κατασκεύασμα της αντιπολίτευσης, γιατί πρόκειται για μια μη υπόθεση. Αυτή είναι η θέση μας από την αρχή. Δεν έχω αρνηθεί ότι τον ήξερα» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «ήταν κοντά μας για ένα διάστημα, πήρε τη δική του πορεία με τις δικές του επιλογές. Το πιο εύκολο θα ήταν να πάρει υπουργική θέση που ποτέ δεν πήρε» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «εδώ μιλάμε για μια υπόθεση που δεν αφορά δημόσιο χρήμα» καταλήγοντας ότι υπάρχει και μια έρευνα η οποία είναι σε εξέλιξη.

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Πήραμε την πρωτοβουλία για κάποιον που έχει θεσμικό ρόλο να μην έχει οφ σορ και η ΝΔ έτρεξε μακριά. Είπαμε για τους υπόχρεους πόθεν έσχες να δίνουν και τραπεζικούς λογαριασμούς και πάλι η ΝΔ δεν ψήφισε. Όταν σπας αυγά ταράζεις και κάποιες ισορροπίες που είναι διαμορφωμένες και αυτό ενοχλεί». Ο Ν. Παππάς υπογράμμισε ότι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «δίνει ενωμένη και αποφασισμένη τη μάχη απέναντι σε καταστημένες νοοτροπίες και συμφέροντα» προσθέτοντας ότι οι διαφωνίες είναι κάτι το αναμενόμενο μέσα σε ένα κόμμα.

«Η κυβέρνηση αυτή έχει στρατηγική αποφασιστικότητα για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις. Δεν κινητοποιεί κανείς υπέρ κανενός τη Δικαιοσύνη και αυτό πρέπει να το έχουν καταλάβει όλοι».

Απαντώντας για την πολιτική της χώρας για το διάστημα, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε: «γίνονται πολύ σοβαρά βήματα και είναι πολύ πίσω η περίοδος που η συζήτηση για τη διαστημική πολιτική της χώρας προκαλούσε ειρωνείες από άσχετους. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο δορυφόροι στην ελληνική τροχιακή θέση, έχει δρομολογηθεί οι οικοδόμηση στην Ελλάδα, μιας πλήρους συστοιχίας μικροδορυφόρων και είχαμε και την επιτυχία με τη συμφωνία με τη ΝΑΣΑ όπου Έλληνες επιστήμονες θα κατασκευάσουν όχημα στο οποίο θα μπουν τα απαραίτητα σύνεργα για να γίνουν πειράματα στη Σελήνη και αυτό θα έχει ορίζοντα το 2022 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο λαός θα συνεχίσει την πορεία εξόδου από την κρίση και δεν θα γυρίσουμε πίσω σε εποχές Χριστοφοράκου. Ο λαός έχει δοκιμάσει δύο βασικές συνταγές: τη μία που έφερε την καταστροφή και μια της αριστερής, προοδευτικής πολιτικής που βγάζει τη χώρα στο ξέφωτο. Αυτή η πορεία θα συνεχιστεί».

Επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ενώ καλούμενος να απαντήσει στις δηλώσεις Μητσοτάκη περί μη συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι η ΝΔ δεν θα είναι πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές. «Πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει αποδείξει ότι μπορεί να οικοδομεί συναινέσεις, για να έχει η χώρα μια σταθερή κυβέρνηση» τόνισε.

«Η κα Γεννηματά έχει αποφασίσει να ταυτίζεται με τον κ. Μητσοτάκη και δεν έχει αποκλείσει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ» σχολίασε, απαντώντας για τα σενάρια συγκυβέρνησης.

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, είμαι βέβαιος ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση και θα βάλουν μυαλό τότε ορισμένοι και θα κάτσουν να δημιουργήσουμε μια προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα. Με την πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει και πολιτική και κοινωνική σταθερότητα» υπογράμμισε, κλείνοντας ο Ν. Παππάς ενώ σχολιάζοντας την παρουσία Βέμπερ στην Αθήνα σημείωσε ότι «οι θέσεις του είναι καταστροφικές για τα εθνικά συμφέροντα».

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί