Ακριβή η ΝΔ για την ΕΡΤ: Πόσο κόστισε η κάλυψη των κομματικών εκδηλώσεων

Μπορεί η ΝΔ, ως κυβέρνηση, να έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ και σήμερα, ως αντιπολίτευση, να την κατηγορεί σε καθημερινή βάση, αλλά κοστίζει σε χρήμα στην δημόσια τηλεόραση, περισσότερο από κάθε άλλο κόμμα.

Αυτό προκύπτει από τα σχετικά οικονομικά στοιχεία, από τις αρχές του 2015 έως 31/12/2018. Στο κόστος περιλαμβάνονται οι καλύψεις κομματικών εκδηλώσεων, είτε με τεχνικά μέσα και προσωπικό απευθείας από την ΕΡΤ, είτε με μισθωμένα μέσα από την ΕΡΤ, χωρίς να συνυπολογιστούν οι αμοιβές του προσωπικού της ΕΡΤ, τα διάφορα κυκλώματα που ανοίγουν για τις απευθείας μεταδόσεις και τα χρήματα που ξοδεύονται για τη χρήση των τεχνικών μέσων της ΕΡΤ.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών, το πιο ακριβό κόμμα είναι η Νέα Δημοκρατία που μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια στοίχισε στην ΕΡΤ 378 χιλιάδες ευρώ. Μόνο για το 2018 η ΕΡΤ πλήρωσε για τη Νέα Δημοκρατία περισσότερα από 165 χιλιάδες ευρώ. Δεύτερο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ ή Κίνημα Αλλαγής που χρέωσε την ΕΡΤ με 99 χιλ. ευρώ.

Τρίτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΕΡΤ έχει δώσει για την κάλυψη των εκδηλώσεων του κυβερνώντος κόμματος 95 χιλιάδες ευρώ. Στα υπόλοιπα κόμματα βλέπουμε το ΚΚΕ με 92 χιλ. ευρώ, το Ποτάμι με 34 χιλ. ευρώ και τους ΑΝΕΛ με 29 χιλ. ευρώ. Στοιχεία υπάρχουν και για την Ενωση Κεντρώων, τη Λαϊκή Ενότητα και τους Οικολόγους που κόστισαν, στο σύνολο, 51 χιλ. ευρώ μέσα στην τετραετία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ στοίχισε στην ΕΡΤ το 1/4 των χρημάτων που χρειάστηκε η Δημόσια Τηλεόραση για τη Νέα Δημοκρατία. Κι επειδή τα τεχνικά μέσα είναι κοινά για τα δύο κόμματα (τις ίδιες κάμερες θα χρησιμοποίησαν, π.χ. δεν θα ήταν άλλες για τον κ. Μητσοτάκη), επομένως ίδια είναι και τα έξοδα, συμπεραίνουμε πως οι κομματικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας που προβλήθηκαν στην ΕΡΤ είναι τέσσερις φορές περισσότερες.

Ωστόσο πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αντιπολίτευση και μοιάζει λογικό να κάνει περισσότερες εκδηλώσεις προκειμένου να προβληθεί. Επίσης, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κερδίζουν επιπλέον τηλεοπτικό χρόνο ως μέλη της κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί