Στο ΙΤΕ ο Ηλίας Λυγερός

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης  «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Κατά τη συνάντηση και τη γόνιμη συζήτηση που έγινε με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Νεκτάριο Ταβερναράκη αναδείχθηκε η τεράστια συμβολή του ΙΤΕ στον τομέα της έρευνας, με πλήθος καινοτόμων εφαρμογών, αλλά και στον εκδοτικό τομέα με τις Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης, που λειτουργούν στο πλαίσιο του, και έχουν ένα ευρύ αντικείμενο με εκδόσεις  επιστημονικού και γενικότερου ενδιαφέροντος.

Η σημασία του Ι.Τ.Ε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως τονίσθηκε, είναι μεγάλη και υπάρχει τεράστιο έδαφος συνεργασίας.  Ήδη έχουν εκπονηθεί μελέτες και σχέδια και έχουν παραδοθεί στον Δήμο Ηρακλείου, ο οποίος όμως δυστυχώς είτε τα εφαρμόζει μερικώς ή καθόλου (πχ τα info point).

Ο κ Λυγερός ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους θα μπορούσαν να συνεργαστούν μελλοντικά με το ΙΤΕ όπως η καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, το κυκλοφοριακό και η ευκολότερη συμμετοχή του πολίτη στα κοινά, πχ ηλεκτρονική διαβούλευση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών  «Για να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες του Ι.Τ.Ε,  προς όφελος των πολιτών, χρειάζεται τόσο η πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής όσο και η μεγαλύτερη ενεργοποίηση των ίδιων των πολιτών».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί