Πραγματοποιήθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ηράκλειο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για άλλη μία χρονιά το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ηράκλειο. Το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ αποτέλεσε για άλλη μια φορά την συνάντηση όλων των μαθητών που προβληματίζονται που ονειρεύονται και αναζητούν ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει μια ζωή με δικαιώματα ώστε να μπορέσουν να ζήσουν με βάση τις ανάγκες τους. Το φεστιβάλ έδωσε ένα μήνυμα ότι η νέα γενιά έχει ιδανικά δεν ξεπουλιεται ούτε προσκυνά.. δεν επιλέγει ποιος θα την εκμεταλλεύεται ποιος θα της τσακίζει τα δικαιώματα της αλλά μπορεί σήμερα με τον αγώνα της να κάνει την πραγματική διαφορά και έτσι όπως αγωνίζεται, έτσι αγωνιστικά και να ψηφίσει και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Οι δραστηριότητες ξεκίνησαν από νωρίς το απόγευμα με μαθητές και νέους να  συμμετείχαν στο τουρνουά πινγκ πονγκ, ενώ το ενδιαφέρον τράβηξε και η επίδειξη  σκάκι από το σκακιστικό όμιλο Ηρακλείου.Ιδιαίτερη γωνιά στο μαθητικό φεστιβάλ αποτέλεσε η έκθεση σκίτσου και η δημιουργία γκράφιτι ενάντια ενάντια στον πόλεμο.

Ακολούθησε συζήτηση με θέμα  “το σχολείο των αναγκών μας vs σχολείο που εξοντώνει” , όπου αναδείχθηκε ο ρόλος του σημερινού σχολείου και τι εξυπηρετεί το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείο Παιδείας, που οι μαθητές συζήτησαν για τη ανάγκη να δουν ποιος κρύβεται πίσω από τα προβλήματα που έχουν, η πολιτική δηλαδή της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων που διαχειρίζονται το σημερινό σύστημα. Να βγάλουν συμπεράσματα για το ποιος είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει σε αυτούς προοπτική, που δεν είναι άλλος από αυτόν του αγώνα, της σύγκρουσης με όσους τους θέλουν στην άκρη κομπάρσους στα σχέδια τους… Να κάψουν λοιπόν τα σεναρια των κυβερνήσεων της ΕΕ των κομμάτων που την στηρίζουν και να γράψουν το δικό τους, αυτό των αναγκών τους, της δικής τους ζωής, με δυνατή ΚΝΕ στα σχολεία για μαχητικούς μαθητικούς αγώνες και δυνατό το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες για ισχυρή τη φωνή του λαού και της νεολαίας.

Στην συνέχεια ακολούθησε επίδειξη σύγχρονου χορού ενώ ενώ τη σκυτάλη πήρε το hip-hop ενάντια στον πόλεμο και τον φασισμό που ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους.Ξεχωριστή στιγμή υπήρξαν τα τραγούδια που επιμελήθηκε και τραγούδησε μαθήτρια Γυμνασίου οι στίχοι των οποίων ήταν εμπνευσμένοι από την καθημερινότητα στο σχολείο τις δυσκολίες της ζωής αλλά και την προοπτική του αγώνα. Τέλος η βραδιά έκλεισε με λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι.

Παράλληλα στο χώρο λειτουργούσε στέκι ΕΠΑΛ όπου όπου προβλήθηκε βίντεο με θέμα “Μύθοι και αλήθειες για τα ΕΠΑΛ”  ,με συνεντεύξεις από μαθητές των ΕΠΑΛ Ηρακλείου και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Οι δραστηριότητες του μαθητικού φεστιβάλ στο νομό Ηρακλείου θα ολοκληρωθούν με το μαθητικό φεστιβάλ στις Μοίρες μέσα στο Μάη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί