«Ξαστεριά! Ανατροπή στην Κρήτη»: “Άνθρακες” ο θησαυρός των κορυφαίων επιδόσεων της διοίκησης Αρναουτάκη

Ανακοίνωση εξέδωσε η περιφερειακή κίνηση “Ξαστεριά! Ανατροπή στην Κρήτη” σχετικά με το αφήγημα του περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη για τις κορυφαίες επιδόσεις της Κρήτης στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΠΕΠ, ενώ από σχετικό πίνακα του ΥΠΟΙΚ  η Κρήτη βρίσκεται στη 10η θέση και επίσης σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Κομισιόν η Κρήτη βρίσκεται στην 250η θέση ανάμεσα σε 263 Περιφέρειες της Ε.Ε με βάση το δείκτη περιφερειακής ανταγωνιστικότητας (RCI).

Παράλληλα, η περιφερειακή κίνηση εξέδωσε ανακοίνωση και για το αεροδρόμιο Καστελίου.

Δείτε επίσης:

Σταύρο… πατώσαμε!- Η Κρήτη 10η στις 13 περιφέρειες της χώρας για το ΕΣΠΑ και 250η (στις 263) της ΕΕ!

Η περιφέρεια Κρήτης… “πρότυπο”, στον πάτο της Ευρώπης!- Στην 250η θέση (στις 263 της ΕΕ), 11η στις 13 στην Ελλάδα! (εικόνες)

Έγινε κι αυτό: Ο Σταύρος… διαψεύδει την Κομισιόν ότι η Κρήτη είναι ουραγός στην υλοποίηση των προγραμμάτων! (βίντεο)

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το προηγούμενο μήνα η επίσημη ιστοσελίδα aftodioikisi.gr δημοσίευσε τον πίνακα απορροφήσεων του ΕΣΠΑ για τις 13 περιφέρειες της χώρας με βάση επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας. Στον πίνακα αυτό η Κρήτη βρίσκεται στη 10η θέση από όλες τις περιφέρειες της χώρας στην απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, 5 χρόνια από την έναρξη του προγράμματος και 2 χρόνια πριν τη λήξη του. Επίσης σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Κομισιόν η Κρήτη βρίσκεται στην 250η θέση ανάμεσα σε 263 Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το δείκτη περιφερειακής ανταγωνιστικότητας (RCI).

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το αφήγημα του κ. ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ για τις κορυφαίες επιδόσεις της Κρήτης είναι ψεύτικο, σαθρό, παραπλανητικό και αποτελεί προσπάθεια εντυπωσιασμού και χειραγώγησης του Κρητικού λαού, όταν τα επίσημα στοιχεία τον διαψεύδουν παταγωδώς. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης απόλυτα ευθυγραμμισμένος με τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην περιφέρεια μας, αποδεικνύεται ένα κακός διαχειριστής!! Ένας κακός διαχειριστής που τον περασμένο Νοέμβριο στην επιτροπή παρακολούθησης του ΠΕΠ Κρήτης δήλωνε ότι δεν φθάνουν τα κονδύλια για το πρόγραμμα και θα ζητήσει και άλλα…!!!

Ο κος Αρναουτάκης δεν διέθετε και δεν διαθέτει όραμα και στρατηγική εξόδου της Κρήτης και των πολιτών της από την καταστρεπτική κοινωνική και οικονομική κρίση που επέφεραν οι αντικοινωνικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές με εργαλείο εφαρμογής το ΠΕΠ Κρήτης. Το ΠΕΠ Κρήτης σαν νεοφιλελεύθερο πλαίσιο χρηματοδοτήσεων δεν έθεσε ποτέ ως προτεραιότητα την κάλυψη των βασικών λαϊκών αναγκών, αλλά αντίθετα έθετε σε προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών και εργολαβικών συμφερόντων, δίδοντας ως άλλοθι ολίγα ψιχία για δημόσιες και κοινωνικές παρεμβάσεις.

Αυτή την «ανάπτυξη» υπηρετεί και μάλιστα ως κακός διαχειριστής όπως αποδεικνύεται ο κ. Αρναουτάκης, παραπλανώντας και χειραγωγώντας το κρητικό λαό ότι η Κρήτη είναι πρωτοπόρος στις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις!!!.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τις συλλογικότητες και τα κοινωνικά κινήματα της Κρήτης, τη νέα γενιά σε μετωπικό αγώνα για την ανατροπή αυτής της ζοφερής απαξιωτικής κατάστασης στην περιφέρεια μας, για την εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία της χώρας μας, την έξοδο από την ευρωζώνη και την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την κοινωνική και οικονομική αναγέννηση της Κρήτης.

Για το αεροδρόμιο Καστελίου

«Δευτέρα των παθών σήμερα για την Πεδιάδα…»

Υπογράφηκε σήμερα στο Δημαρχείο Καστελλίου η κατάπτυστη σύμβαση παραχώρησης του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε συμπαράταξη με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ εφάρμοσαν με πανηγυρικό τρόπο τις νεοφιλελεύθερες επιταγές που υποτάσσουν την κοινωνία, την οικονομία, και το περιβάλλον στην εξουσία των αγορών.

Η διοίκηση ΑΡΝΟΥΤΑΚΗ ως συμπράττουσα αρχή έγινε ο βασικός υπερασπιστής του «μεγαλύτερου των μεγάλων έργων» όπως κομπάζει, την ίδια στιγμή που δημαγωγεί για την προσήλωσή της στην αγροτοδιατροφική σύμπραξη και τη συνεργασία του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό!

Οι νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί ηγετίσκοι του τόπου μας δεν μπορούν να επικαλούνται καμιά ωφέλεια για την χώρα μας, την Κρήτη και τη κοινωνία!!

Αντίθετα,

Η οικονομία της χώρας δεν θα αποκτήσει καμιά προστιθέμενη αξία αφού ινδικά κεφάλαια και η ΤΕΡΝΑ, στην οποία πλειοψηφούν ολλανδικά κεφάλαια που θα κατασκευάσουν αυτό το φαραωνικό έργο με συγχρηματοδότηση από τα τέλη του Αεροδρομίου ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.

Ο τουρισμός της Κρήτης θα ζημιωθεί, αφού σε συνθήκες άκρατου ανταγωνισμού τα τουριστικά πακέτα θα επιβαρυνθούν με νέο κόστος.

Η ευρύτερη περιοχή της Πεδιάδας θα επιβαρυνθεί με ρύπανση από τα βαρέα μέταλλα, με καταστροφικές επιπτώσεις στην αγροτική οικονομία και στο περιβάλλον.

Οι τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα δεχτούν καίριο πλήγμα, αφού θα ανοίξουν νέα πολυκαταστήματα στην εμπορική ζώνη που θα εκμεταλλεύεται συγκεντρωτικά το αεροδρόμιο.

Οι πολιτικοί μας άρχοντες δεν μπορούν να επικαλούνται χωροταξικό σχεδιασμό ούτε και συνεκτική δόμηση, αφού αυτός θα γίνει κατόπιν εορτής με δεδομένη την κατασκευή και λειτουργία του έργου που θα ανοίξει νέες πληγές στην ύπαιθρο.

Δεν μπορούν να σημειωθεί καμιά ουσιαστική μείωση της ανεργίας μακροχρόνια, αφού θα μεταφερθούν στο νέο αεροδρόμιο όλες οι δραστηριότητες του αεροδρομίου ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ, και μόνο προσωρινές θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν κατά την κατασκευή των έργων.

Στην κατακλείδα όλων αυτών αναμένεται το γρήγορο ξεπούλημα του αεροδρομίου της ΣΗΤΕΙΑΣ που περιλαμβάνεται στο νέο κύκλο παραχωρήσεων των περιφερειακών αεροδρομίων.

Καταγγέλλουμε στον κρητικό λαό την υποταγή του τόπου μας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ντόπια και ξένα, με την εθελόδουλη υποστήριξη των ελληνικών αρχών και τον καλούμε σε μετωπικό αγώνα για την ανατροπή αυτής της ζοφερής απαξιωτικής κατάστασης στην περιφέρεια μας, για την εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία της χώρας μας, την έξοδο από την ευρωζώνη και την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την κοινωνική και οικονομική αναγέννηση της Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί