Τουρκία: Επίθεση από μαινόμενο πλήθος στον αρχηγό της αντιπολίτευσης (Βίντεο)

Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης της Τουρκίας δέχτηκε επίθεση σήμερα από αρκετούς άνδρες που του επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια μιας κηδείας, σύμφωνα με το κόμμα αλλά και με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα. Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν με ασφάλεια μακριά από το πλήθος Ο κ.Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), παρακολουθούσε την κηδεία ενός Τούρκου στρατιώτη που σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK). Το βίντεο του περιστατικού δείχνει τον Κιλιτσντάρογλου να τον χτυπούν στο κεφάλι τουλάχιστον δύο φορές, την ίδια ώρα που η ασφάλειά του προσπαθεί να κρατήσει μακριά δεκάδες άντρες που του επιχείρησαν να του επιτεθούν με γροθιές.

Τελικά, κατάφερε να αποχωρήσει από το σημείο και να μπει στο πιο κοντινό σπίτι, σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NTV και Demiroren News Agency. Ένα πλήθος συγκεντρώθηκε στη συνέχεια έξω από το σπίτι φωνάζοντας “έξω το PKK”, είπε το NTV. Ο κ. Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι καλά και μεταφέρεται σε ασφαλές μέρος “, δήλωσε στο Haberturk TV η Levent Gok, βουλευτής της CHP από την Άγκυρα. “Πρέπει να διατηρήσουμε την ηρεμία. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα κάνει δήλωση αργότερα”

Σημειώνεται ότι το περιστατικό συνέβη λίγες εβδομάδες μετά τις θυελλώδεις δημοτικές εκλογές στη Τουρκία. Οι υποψήφιοι των δημάρχων της CHP στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη νίκησαν εκείνους του κόμματος AK του Προέδρου Tayyip Erdogan, σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα και μια σειρά αναφορών των εκλογών πριν από τρεις εβδομάδες. Το Κόμμα ΑΚ υπέβαλε δύο αναφορές για ακύρωση και επανάληψη της ψηφοφορίας στην Κωνσταντινούπολη, αναφέροντας τα λεγόμενα παρατυπίες και παράνομες ψηφοφορίες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί