ΣΥΡΙΖΑ: “Ο κ. Μητσοτάκης δεν ντράπηκε…”

Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Παμποντιακή ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου αναφέρει τα εξής:

«Στη σημερινή του συνάντηση με την Παμποντιακή ομοσπονδία, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για συστράτευση με τον ποντιακό ελληνισμό και διεθνοποίηση της «μεγάλης τραγωδίας του» μέχρι και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν ντρέπεται να κοροϊδεύει τον ποντιακό ελληνισμό μέσα στα μούτρα του; Μόλις πριν από πέντε μέρες το ΕΛΚ, στο οποίο ανήκουν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, καταψήφισε το ψήφισμα για τη γενοκτονία στην ευρωβουλή, σε αντίθεση με την ευρωομάδα της Αριστεράς και τον ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν το ψήφισμα τόσο στην Ολομέλεια, όσο και στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις.

Η υποκρισία του κ. Μητσοτάκη δεν έχει τέλος!»

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος που είχε το πρωί, εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του στον αγώνα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας να διεθνοποιήσει το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων, ενώ δεσμεύθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει με τη συμμετοχή της, τόσο στην Ευρωβουλή όσο και σε όλα τα διεθνή φόρα, τον αγώνα που κάνουν οι ενώσεις και τα σωματεία των Ποντίων.

Όπως τόνισε, «δεσμεύθηκε στον πρόεδρο, ότι προσωπικά αλλά και σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία θα συστρατευθεί με τον Ποντιακό Ελληνισμό στην προσπάθειά μας να διεθνοποιήσουμε το ζήτημα αυτό. Σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου και όχι μόνο, είναι απαραίτητο μέσα από την αναγνώριση αυτής της μεγάλης τραγωδίας να επουλωθούν οι πληγές του παρελθόντος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί