Ο μεσαιωνικής έμπνευσης «οδηγός αμαρτιών» που μοιράζεται σε μικρά παιδιά στην Ελλάδα! (εικόνα)

Απαγορεύεται να πηγαίνεις στα θέατρα και τους κινηματογράφους γιατί δεν είναι του Θεού. Απαγορεύονται και τα «κοσμικά» τραγούδια του ραδιοφώνου. Αδιανόητο επίσης να μην πηγαίνεις κάθε Κυριακή στην εκκλησία και στο κατηχητικό.

Επίσης, μήπως βλέπεις άσχημα έργα στην τηλεόραση; Ή μήπως διαβάζεις περιοδικά και βιβλία «που δε σε ωφελούν;».

Τα παραπάνω (μεταξύ άλλων) περικλείονται σε «οδηγό εξομολόγησης» που μοιράστηκε σήμερα σε σχολείο της Λέσβου μετά από εκκλησιασμό, την τελευταία ημέρα λειτουργίας των σχολείων πριν το Πάσχα. Ο οδηγός έρχεται στο «φως» από το τοπικό site stonisi.gr. Και προκαλεί ζάλη, πονοκέφαλο και το λιγότερο, εκνευρισμό.

Εν έτει 2019 διαμοιράζονται τέτοιου τύπου φυλλάδια που ουδεμία σχέση έχουν με τις πραγματικές διδαχές. Προφανώς από κάποιους που οικειοποιούνται τον ρόλο του Μεσσία έναντι ανηλίκων μικρών παιδιών που κατηχούνται στην πιο τρυφερή ηλικία τους με στρεβλές «εντολές» και ορισμούς «αμαρτωλών πράξεων» οι οποίες με τη σειρά τους θυμίζουν σκοταδιστικές εποχές και αιρετικές ερμηνείες της πίστης.

Πέραν από ορισμένες διατυπώσεις που παραπέμπουν στην Παλαιά Διαθήκη, εδώ έχουμε και περιεχόμενο που ανάγεται στο παπικό «πίστευε και μη ερεύνα».

Δείτε τα επίμαχα καρέ, όμοια με εκείνα που κυκλοφορούσαν επί Χούντας, και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Δείτε τον… «οδηγό»:

Αδιανόητο: Μοίρασαν
 STONISI.GR
Αδιανόητο: Μοίρασαν
 STONISI.GR

news247.gr

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί