Στο Περιφερειακό Ελγεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης Κρήτης το  Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου

Με τις προϊσταμένες των τμημάτων ελέγχου του νεοσύστατου Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης Κρήτης συναντήθηκαν μέλη από το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες του Νομού.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Εκπροσωπώντας το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου συναντηθήκαμε  με τις προϊσταμένες των τμημάτων ελέγχου του νεοσύστατου Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης Κρήτης και συζητήσαμε σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες του Νομού μας.

Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική , είναι γνώστες  των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σαν κλάδος και ήδη η Υπηρεσία όπως διαπιστώσαμε  έχει προχωρήσει σε αρκετούς ελέγχους σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Ν. Ηρακλείου.

Η Υπηρεσία λειτουργεί καθημερινά, επίσης Κυριακές και Αργίες σε 24ωρη βάση και σκοπό έχει την τήρηση και την εφαρμογή της Εργατικής Νομοθεσίας. Ένα πάγιο αίτημα των εργαζομένων η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών υλοποιείται  και ειδικά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που είναι η έναρξη της νέας τουριστικής σαιζόν. Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν στις επόμενες ημέρες πράγμα που θα ισχύει και για όλη την καλοκαιρινή περίοδο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βοηθούν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την πάταξη της παραβατικότητας και εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια και θα είναι παρόν όποτε οι Υπηρεσίες  των Περιφερειακών ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης και Επιθεώρηση Εργασίας κρίνουν ότι πρέπει να συμμετέχουμε σε αυτούς τους ελέγχους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί