Κλιμάκιο γιατρών στη Γαύδο, με πρωτοβουλία της ΔΥΠΕ Κρήτης- Εξετάστηκαν δεκάδες ασθενείς

Κλιμάκιο γιατρών πολλών ειδικοτήτων επισκέφτηκε τη Γαύδο και εξέτασε περισσότερους από τους μισούς κατοίκους του νησιού άνω των 35 ετών. Την αποστολή οργάνωσε η ΔΥΠΕ Κρήτης και την ομάδα των υγειονομικών συνόδευσε ο υποδιοικητής, Στέλιος Δημητρακόπουλος.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται:

Η 7η ΥΠΕ, πάντα στο πλευρό των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών μεριμνά για την κάλυψη των αναγκών υγείας τους με οργανωμένες επισκέψεις κλιμακίων ειδικευμένων γιατρών, σε συνεργασία με την ΠΦΥ, με τρόπο που να εξασφαλίζεται η συνέχεια στη φροντίδα υγείας και η διασύνδεση, εκεί που απαιτείται, με άλλες δομές του συστήματος.

Στα πλαίσια αυτού του σημαίνοντος σκοπού οργανώθηκε και με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, επίσκεψη στη Γαύδο κλιμακίου γιατρών, Νοσηλευτών Μαίας και Κοινωνικής Λειτουργού, υπό το γενικό συντονισμό του Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Στέλιου Δημητρακόπουλου, ο οποίος και συνόδευσε και το κλιμάκιο.

Κατά τη διήμερη παραμονή τους στο νησί, στις 16 και 17 Απριλίου, γιατροί ειδικοτήτων
πνευμονολογίας, καρδιολογίας, ορθοπεδικής, ψυχιατρικής, παθολογίας, γενικής ιατρικής και
οφθαλμολογίας εξέτασαν πάνω από τους μισούς κατοίκους, πέραν των 35, έκαναν 5 κατ’ οίκον επισκέψεις σε ηλικιωμένα άτομα και διενήργησαν εξετάσεις υπερήχων καρδιάς, σπειρομετρήσεων και βυθοσκοπήσεων. Ταυτόχρονα ελήφθησαν προς εξέταση test Pap από Μαία που ακολουθούσε το κλιμάκιο.

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής περιφέρειας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση αυτής της σπουδαίας δράσης και συγκεκριμένα:

-Το Ανουσάκειο Ίδρυμα για τη συνεργασία και συνδρομή του μέσω κινητής μονάδας με μηχάνημα υπερήχων, σπειρόμετρο και ανθρώπινο δυναμικό αποτελούμενο από 2 Νοσηλευτές και μία Κοινωνική Λειτουργό.

-Τη Διοίκηση και το προσωπικό που διατέθηκε στην αποστολή του Γ.Ν. Χανίων

-Το Κ.Υ Καντάνου

-Τον συντονιστή ΤΟΠΦΥ Χανίων κύριο Ντουκάκη Στέφανο και τον αναπληρωτή του κύριο
Αλυγιζάκη Ευτύχη.

-Κάθε ένα χωριστά επιστήμονα Υγείας που στελέχωσε το κλιμάκιο. Απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στελεχώνεται από ανθρώπους με επαγγελματισμό και με υψηλό αίσθημα προσφοράς στους συνανθρώπους τους.

-Την Δήμαρχο Γαύδου κυρία Καλινίκου για την ουσιαστική βοήθεια στην οργάνωση της αποστολής
και την φιλοξενία του Κλιμακίου.

-Την ΑΝΕΝΔΥΚ για τη δωρεάν μεταφορά του κλιμακίου και του εξοπλισμού του..

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί