Κάλεσμα του Roger Waters των Pink Floyd στην Κατερίνα Ντούσκα να μποϊκοτάρει τη Eurovision (Βίντεο)

«Το Ισραήλ χρησιμοποιεί τον διαγωνισμό της Eurovision ως μέρος της επίσημης στρατηγικής του να παρουσιάσει “το καλό πρόσωπο του” και να αποσπάσει την προσοχή από τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου κατά των Παλαιστινίων»

Ο εμβληματικός Roger Waters, ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd στέλνει βίντεο με προσωπικό μήνυμα, στην Κατερίνα Ντούσκα να μη συμμετέχει στη φετινή Eurovision στο Τελ Αβίβ, επικαλούμενος την παράκληση των Παλαιστινίων.

Εκπροσωπώντας το κίνημα καμπάνιας μποϊκοτάζ και κυρώσεων κατά του Ισραήλ (BDS), ο Roger Waters, λέει στην Κατερίνα Ντούσκα «να πας εκεί, στο Ισραήλ, θα είναι μεγάλο λάθος», και της ζητά να ακούσει την παράκληση της παλαιστινιακής κοινωνίας και να μποϊκοτάρει το θεσμό.

Τέλος, υπογραμμίζει την ανάγκη να σηκώσει κάποιος από τους συμμετέχοντες στη Eurovision το ανάστημά του εκ μέρους των Παλαιστινίων και, μιλώντας στα ελληνικά, αναφέρει «Ελπίζω να είσαι εσύ η μία».

Are you the one… Κατερίνα Ντούσκα;

Ο Roger Waters η θρυλική μορφή των Pink Floyd, απευθύνει προσωπικό μήνυμα στην Katerine Duska να σεβαστεί την έκκληση των Παλαιστινίων και να μην συμμετάσχει στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision που πραγματοποιείται στο Ισραήλ. Το BDS Greece, τμήμα του διεθνούς κινήματος για το μποϊκοτάζ του Ισραήλ, την προσκαλεί να πει το τραγούδι της, όχι στο Τελ Αβίβ, αλλά στη μεγάλη αντιρατσιστική συναυλία που διοργανώνει στις 5 Μαΐου στο Gagarin, με τη συμμετοχή πολλών γνωστών καλλιτεχνών.

Gepostet von BDS Greece am Mittwoch, 17. April 2019

Όπως αναφέρει στο μήνυμά της η ελληνική πρωτοβουλία του BDS «Το Ισραήλ χρησιμοποιεί τον διαγωνισμό της Eurovision ως μέρος της επίσημης στρατηγικής του να παρουσιάσει “το καλό πρόσωπο του” και να αποσπάσει την προσοχή από τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου κατά των Παλαιστινίων. Οι Παλαιστίνιοι έχουν απευθύνει έκκληση προς τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU), τα συμμετέχοντα κράτη, τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και το ευρύτερο κοινό να μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019».

Το BDS Greece, τμήμα του διεθνούς κινήματος για το μποϊκοτάζ του Ισραήλ προσκαλεί την Κατερίνα Ντούσκα, να πει το τραγούδι της στη μεγάλη αντιρατσιστική συναυλία που διοργανώνει στις 5 Μαΐου στο Gagarin, με τη συμμετοχή πολλών γνωστών καλλιτεχνών.

Αυγή

 

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί