ΗΠΑ: Δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση του ειδικού εισαγγελέα για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ έδωσε στη δημοσιότητα την πολυαναμενόμενη έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα.

Το κείμενο αυτό, έκτασης 400 σελίδων, περιέχει τα συμπεράσματα της έρευνας που κράτησε 22 μήνες και έριξε βαριά σκιά στους πρώτους μήνες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Από το έγγραφο έχουν αφαιρεθεί “ευαίσθητες” λεπτομέρειες από τις οποίες θα μπορούσε να αποκαλυφθεί η ταυτότητα μαρτύρων, καθώς και δεδομένα που πρέπει να παραμείνουν απόρρητα.

«Νίκη» για τον Ντόναλντ Τραμπ η έκθεση Μάλερ, σύμφωνα με τους νομικούς συμβούλους του. Για μια «καλή ημέρα» μιλάει ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι «έχει μια καλή ημέρα», μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης των 400 και πλέον σελίδων του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, έπειτα από 22 μήνες ερευνών, τονίζονταςς:

«Ονομάζεται (απουσία) συνωμοσίας, (απουσία) παρακώλυσης».

«Παρεμπίπτοντος, ποτέ δεν υπήρξε και ποτέ δεν θα υπάρξει» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σε μια εκδήλωση με τραυματισμένους στρατιώτες στον Λευκό Οίκο.

«Πρέπει να φθάνουμε στο βάθος τέτοιων πραγμάτων, θα έλεγα, και αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί ποτέ ξανά… σε άλλον πρόεδρο».

Λίγο νωρίτερα, η ομάδα νομικών συμβούλων του μεγιστάνα ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα αθωώνει τον Τραμπ και δείχνει ότι ενήργησε σωστά όταν απέλυσε τον Τζέιμς Κόμεϊ, τον πρώην διευθυντή του FBI.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας συνιστούν ολοκληρωτική νίκη για τον πρόεδρο… είναι σαφές ότι δεν διαπράχθηκε καμία εγκληματική ενέργεια» τονίζουν οι δικηγόροι του Ρούντι Τζουλιάνι, Τζέι Σεκουλόου, Τζέιν Ράσκιν και Μάρτιν Ράσκιν σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Αναλυτικά η δήλωσή τους είναι η εξής:

«Τα αποτελέσματα της έρευνας ισοδυναμούν με ολοκληρωτική νίκη για τον Πρόεδρο. Η έκθεση υπογραμμίζει όσα υποστηρίζαμε από την αρχή, δεν υπήρξε συνωμοσία, δεν υπήρξε παρακώλυση. Έπειτα από μια έρευνα 17 μηνών, καταθέσεις από περίπου 500 μάρτυρες, την έκδοση 2800 κλητεύσεων, την εκτέλεση περί των 500 ενταλμάτων ερευνών, τις εφόδους νωρίς το πρωί, την εξέταση περισσότερων από 1,4 εκατομμυρίων σελίδων εγγράφων και την άνευ προηγουμένου συνεργασία του Προέδρου, είναι σαφές ότι δεν διαπράχθηκε καμία εγκληματική ενέργεια. Τίποτα δεν παρακρατήθηκε. Τίποτα δεν αποκρύφηκε. Τίποτα δεν διεγράφη. Τίποτα δεν καταστράφηκε και τίποτα δεν αποχρωματίστηκε».

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί