Έγινε κι αυτό: Ο Σταύρος… διαψεύδει την Κομισιόν ότι η Κρήτη είναι ουραγός στην υλοποίηση των προγραμμάτων! (βίντεο)

Μα τί είπε πάλι χθες βράδυ από τις Αρχάνες, παρουσιάζοντας τον συνδυασμό του ο Σταύρος Αρναουτάκης; Ότι… διαψεύδει πως η Κρήτη είναι ουραγός του ΕΣΠΑ και των άλλων προγραμμάτων; Και μετά διακήρυξε πως λέει μόνο αλήθειες!

Μα ποιον διαψεύδει; Την… ΕΕ; Γιατί τα δικά της στοιχεία δείχνουν ότι η Κρήτη είναι στον πάτο της απορροφητικότητας των κονδυλίων αλλά και της αποδοτικότητας των προγραμμάτων!

Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από λίγο καιρό είχαμε παρουσιάσει τα επίσημα στοιχεία που ανά τριετία δημοσιοποιεί η ΕΕ σε σχέση με την ανταγωνιστικότητα. Με βάση λοιπόν τον δείκτη περιφερειακής ανταγωνιστικότητας (RCI), που δημοσιεύεται ανά τριετία, η περιφέρεια Κρήτης   βρίσκεται στην 250η θέση ανάμεσα σε  σε 263 Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τη σχετική έκθεση για την τριετία 2014- 2016 δημοσίευσε η Κομισιόν και η Κρήτη δεν είναι όχι στην κορυφή της Ευρώπης, όπως για χρόνια ακούμε, αλλά ούτε καν της Ελλάδας… Βρίσκεται στη μέση ακριβώς των 13 περιφερειών, δηλαδή στην 7η θέση, και στην 250η στις 263 ευρωπαϊκές περιοχές.

Και μάλιστα τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα όταν αναφερόμαστε στο ΕΣΠΑ, όπου το 2017 βρέθηκε στην 11η θέση από τις 13 περιφέρειες της χώρας! Το 2018… βελτιώθηκε, καθώς με τα νέα στοιχεία βρέθηκε στην… 10η (από την 11η) θέση, αλλά πάντα μέσα στους ουραγούς…

Δείτε:

Σταύρο… πατώσαμε!- Η Κρήτη 10η στις 13 περιφέρειες της χώρας για το ΕΣΠΑ και 250η (στις 263) της ΕΕ!

Η περιφέρεια Κρήτης… “πρότυπο”, στον πάτο της Ευρώπης!- Στην 250η θέση (στις 263 της ΕΕ), 11η στις 13 στην Ελλάδα! (εικόνες)

Δείτε το βίντεο από το 23′.56” περίπου, με την αναφορά Αρναουτάκη, που επιχειρεί να… διαψεύσει τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ!

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί