Ένα μεγάλο πάρτι στους δρόμους του Ηρακλείου για την Γιορτή των Εθνών!

Ένα μεγάλο πάρτι έστησαν στο κέντρο του Ηρακλείου, το απόγευμα της Τρίτης 16 Απριλίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στο 25ο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης.

Στο πλαίσιο της «Γιορτής των Εθνών» τα σχολεία των  χωρών που συμμετέχουν στη διοργάνωση, παρουσίασαν διάφορα μουσικοχορευτικά δρώμενα, στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή, στον πεζόδρομο της  Ίδης. Στην εκδήλωση πήραν μέρος και σχολεία του Ηρακλείου ενώ την παρακολούθησαν εκατοντάδες δημότες, μαζί τους και ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός.

Ο χορός, το τραγούδι, το κέφι,  και η θετική ενέργεια των νιάτων του κόσμου και της πόλης μας, δημιούργησαν ένα πολύχρωμο πανηγύρι, το οποίο συμπαρέσυρε στην εορταστική του ατμόσφαιρα όποιον τύχαινε να περνά από το συγκεκριμένο σημείο.

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Αυτό είναι το Ηράκλειο που θέλουμε να βλέπουμε: το Ηράκλειο του πολιτισμού, του αθλητισμού και της εξωστρέφειας.

Μαθητές και μαθήτριες από 32 χώρες του κόσμου, γέμισαν το κέντρο της πόλης μας με το κέφι και το χαμόγελό τους, τραγούδησαν και  χόρεψαν μαζί με τα δικά μας παιδιά και έγιναν όλοι μια μεγάλη παρέα. Και ταυτόχρονα μας έδειξαν τις δυνατότητες που δημιουργούνται στο συγκεκριμένο σημείο, χάρις στα έργα της ανάπλασης.

Το Ηράκλειο αλλάζει. Γίνεται σταδιακά το Μητροπολιτικό Κέντρο της Μεσογείου που είχαμε υποσχεθεί.

Χρειάζεται δουλειά ακόμα, όμως οι βάσεις έχουν μπει».  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί