Θερμή υποδοχή στον Αλ. Τσίπρα από τους κατοίκους του Βελβεντού (Βίντεο & φωτο)

Παρέμβαση στη Λαϊκή Συνέλευση στο Δημοτικό Αναψυκτήριο στο Μετόχι στο Βελβεντό Κοζάνης πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης 16/4 ο Αλ. Τσίπρας τονίζοντας ότι ο δήμος Βελβεντού είναι το σύμβολο της αυτοδιοίκησης σε μικρή κλίμακα στον τόπο μας. Τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί Επιτροπή που θεσπίσαμε, η οποία θα εξετάσει συνολικά και υπεύθυνα τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας και τα αιτήματα των άλλων δήμων που έχουν δυσκολίες:

«Μέρα δικαίωσης του δικού σας αγώνα είναι η σημερινή», είπε στην αρχή της παρέμβασής του ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στους αγώνες τους για να ξαναγίνει αυτόνομος ο Δήμος τους, αίτημα που ικανοποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ηταν αστοχία και μεγάλη αδικία αυτό που έγινε το 2010 με τη συνένωση του Δήμου Βελβεντού με τα Σέρβια, τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Δεν ήρθα εγώ σήμερα εδώ για να με ευχαριστήσετε, αλλά εγώ να σας ευχαριστήσω γιατί με το παράδειγμα αγώνα και αυτοοργάνωσης μας δίνετε ένα σπουδαίο μάθημα». Επιπλέον ο πρωθυπουργός παρατήρησε πως ο αγώνας των κατοίκων του Βελβεντού συγκρίνεται με αυτό του Μανώλη Γλέζου στην Απείρανθο της Νάξου, ως παράδειγμα άμεσης δημοκρατίας.

«Το πρώτο Τμήμα του Εθνικού Δικτύου Επιμόρφωσης Νέων Αγροτών θα ιδρυθεί και θα λειτουργήσει στο Βελβεντό Κοζάνης, σε ένα χώρο εξαιρετικό τον οποίο είχα τη ευκαιρία να επισκεφθώ», ανακοίνωσε επίσης ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους κατοίκους του Βελβεντού Κοζάνης.

Η θερμή υποδοχή από τους κατοίκους

Νωρίτερα, θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι του Βελβεντού Κοζάνης στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην περιοχή. Στα όρια του νέου Δήμου Βελβεντού – που ξαναέγινε αυτόνομος και χωρίστηκε από τα Σέρβια – τον υποδέχθηκαν κάτοικοι μαζί με τον τελευταίο δήμαρχο πριν γίνει Καποδιστριακός. Οι κάτοικοι τον ευχαρίστησαν για την απόφαση της κυβέρνησης να αυτονομήσει το Βελβεντό.

Ο κ. Τσίπρας στην συνομιλία μαζί τους είπε ότι μια από τις δυσκολίες ήταν ότι θα ακολουθούσαν και άλλα παρόμοια αιτήματα, ίσως όχι με τα ισχυρά χαρακτηριστικά του Βελβεντού, αιτήματα τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Ένας κάτοικος τον πλησίασε και του έδειξε φωτογραφία από παλαιότερη επισκεψή του πριν από δέκα χρόνια. Στην υποδοχή ήταν οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Θερμή υποδοχή και στους συνεταιρισμούς

Επόμενος σταθμός ήταν ο συνεταιρισμός «Δήμητρα» όπου έγινε δεκτός από τους υπευθύνους, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την παραγωγή και τη διάθεση των προϊόντων. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και Αγροτικής Ανάπτυξης-Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης.

Ο Αλ. Τσίπρας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οδηγήθηκε στην αλυσίδα της συσκευασίας των προϊόντων, κυρίως ροδάκινων και μήλων. Οι παραγωγοί του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή, ο πρωθυπουργός χαιρέτισε δια χειραψίας αρκετούς από αυτούς και έβγαλε και selfie με κυρίες που του το ζήτησαν.

-«Σας ευχαριστούμε για το δώρο που μας κάνατε» του είπε εργάτρια στην αλυσίδα της συσκευασίας, εκφράζοντας τη χαρά της για τον διαχωρισμό του δήμου Βελβεντού από τα Σέρβια.

-«Μην το λέτε δώρο, δεν ήταν δώρο. Ήταν δίκαιο και γι’ αυτό το κάναμε πράξη», απάντησε ο πρωθυπουργός θυμίζοντας και το βασικό του σύνθημα.

Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Οπωροκηπευτικών (ΑΣΕΠΟΠ) Βελβεντού, ο κ. Τσίπρας είχε σύσκεψη με τους υπευθύνους τού συνεταιρισμού, τον περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη, τους υπουργούς που τον συνόδευαν και τους 4 τοπικούς βουλευτές, Θέμη Μουμουλίδη, Γιάννη Θεοφύλακτο, Μίμη Δημητριάδη και Γιώργο Ντζιμάνη.

Οι τοπικοί παράγοντες τον ενημέρωσαν για την παραγωγή, αλλά και για τα τοπικά ζητήματα του συνεταιρισμού και κυρίως πώς μπορεί η κυβέρνηση με ένα διαφορετικό μοντέλο συνεταιριστικής πολιτικής να βοηθήσει την παραγωγή και κυρίως την προώθηση των προϊόντων. Ο πρωθυπουργός έκανε σύντομη στάση στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευση όπου θα στεγαστούν τα προγράμματα επιμόρφωσης νέων αγροτών.

Το tweet του πρωθυπουργού:

Στον υδροηλεκτρικό σταθμό

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον υδροηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας -που λειτούργησε πριν από μερικούς μήνες- στη λίμνη Πολυφύτου Κοζάνης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, kozan.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί