Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα

Συζήτηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης για το πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης στο κέντρο του Ηρακλείου, είχε η υποψήφια δήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο ενΑλλαγή», Λιάνα Σταρίδα.

 

Συνοδευόμενη από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, η Λιάνα Σταρίδα κατέγραψε τα αιτήματα των επιχειρηματιών, που εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής σε θέματα λειτουργίας των καταστημάτων του κέντρου.

 

«Θέλουμε να είμαστε νόμιμοι, όχι όμηροι μιας δημοτικής αρχής που μας βλέπει σαν εχθρούς. Ζητάμε να υπάρξουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τέντες, σκίαστρα, τραπεζοκαθίσματα, για όλα τα ζητήματα που συνδέονται με την λειτουργία των καταστημάτων, ώστε να συνυπάρχουν αρμονικά κάτοικοι, τουρίστες, μνημεία και επιχειρήσεις» ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου.

 

Οι επιχειρηματίες αναφέρθηκαν και σε προβλήματα όπως τα σκουπίδια, η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημοτικά πάρκινγκ, οι περιορισμένοι χώροι στάθμευσης, η ελλιπής σήμανση και η απουσία αστυνόμευσης στο κέντρο της πόλης.

 

«Τα καταστήματα εστίασης δίνουν στην πόλη ζωντάνια, δημιουργούν θέσεις εργασίας και ενισχύουν την τοπική οικονομία. Αν θέλουμε το Ηράκλειο να είναι ένας ελκυστικός προορισμός, πρέπει να γίνει μια ολοκληρωμένη μελέτη, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να διευθετηθούν τα παραπάνω ζητήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» ανέφερε η υποψήφια δήμαρχος Ηρακλείου, Λιάνα Σταρίδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί