Μαξίμου: Η ΝΔ ως αντιπολίτευση θα αναγκαστεί να υπερψηφίσει την κατάργηση της μείωσης στο αφορολόγητο

«Ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος. Το αφορολόγητο δεν πρόκειται να μειωθεί όσο κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τη δήλωση της εκπροσώπου της ΝΔ, Σοφίας Ζαχαράκη που υποστήριξε ότι η ΝΔ θα διαπραγματευθεί ώστε να μη μειωθεί το αφορολόγητο.

Δείτε: Αλ. Τσίπρας: Ιστορική εξέλιξη η αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ – Ούτε λόγος για μείωση του αφορολόγητου (Βίντεο)

«Η ΝΔ προσπαθεί με τα μισόλογα της κας Ζαχαράκη να κρύψει ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί στη ΔΕΘ για περικοπή του αφορολογήτου και των συντάξεων, περικοπές τις οποίες είχε ενσωματώσει στο πρόγραμμά της», προσθέτει το Μαξίμου και καταλήγει:

«Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να υπερψηφίσει την κατάργηση της μείωσης στο αφορολόγητο, όπως έκανε και με τις συντάξεις, αφού δεν έπιασαν τα παρακάλια του στους θεσμούς».

Τι είχε πει η εκπρόσωπος της ΝΔ

Αναφορικά με το αφορολόγητο, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1, η εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε πως είναι μέτρο που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ το προκάλεσε με την πολιτική του. ο ΣΥΡΙΖΑ το ψήφισε». «Ο κ.Τσιπρας λέει σε ζωντανή σύνδεση ωμά ψέματα. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και θα διαπραγματευτούμε με τους εταίρους, για να μη μειωθεί το αφορολόγητο» ενώ έκανε αναφορά στη δήλωση του Eurogroup της 5ης Απριλίου πως οι ελληνικές αρχές «επιβεβαίωσαν τη γενική δέσμευση για εφαρμογή όλων των μεταρρυθμίσεων, ιδίως, όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί