Κρήτη: Προσφυγόπουλο κυνήγησε κλέφτες σε σχολική εκδρομή και παρέδωσε το κινητό στην ιδιοκτήτριά του

Παράδειγμα προς μίμηση ένα προσφυγόπουλο, που ζει με την οικογένειά του στα Χανιά και είναι μαθητής στο 2ο Γυμνάσιο. Ο νεαρός Μοχάμεντ, κατά τη διάρκεια της σχολικής εκδρομής στην Αθήνα, είδε μπροστά του δύο άτομα να κλέβουν το κινητό τηλέφωνο μίας γυναίκας.

Όχι μόνο δεν έμεινε απαθής, αντίθετα τους κυνήγησε και κατάφερε να τους πάρει από τα χέρια το κινητό και να το παραδώσει στην ιδιοκτήτριά του, η οποία και τον ευχαρίστησε.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Χανίων, Αντώνης Αθανασάκης, ο οποίος ανέφερε«Πρόκειται για ένα εκπληκτικό παιδί. Είναι τιμή μας που είναι μαθητής μας. Αποτελεί υπόδειγμα ευγένειας και ανθρωπιάς. Με μεγάλη μας χαρά τον έχουμε στο σχολείο και συμμετέχει στην εκδρομή μας».

Και η ιστορία όμως του πώς βρέθηκε ο Μοχάμεντ με την οικογένειά του στα Χανιά είναι πραγματικά συγκινητική όσο και απίστευτη.

Ο Μοχάμεντ είναι ο δευτερότοκος γιος μιας οικογένειας προσφύγων από το Ιράκ. Η οικογένεια φιλοξενείται με το προγραμμα της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ. Ζει εδώ με τη μητέρα του και τα άλλα επτά αδέρφια του, καθώς ο πατέρας του σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό της πόλης που έμεναν στο Ιράκ.

Μετά από μία πραγματικά βασανιστική πορεία μέσα στην Τουρκία κατάφερε η οικογένειά του να έρθει στην Ελλάδα και να προωθηθεί για διαμονή στα Χανιά, όπου ο νεαρός Μοχάμεντ, μαζί με τα αδέλφια του, προσπαθεί να μάθει την ελληνική γλώσσα και να βοηθήσει και την υπόλοιπη οικογένειά του.

Παράδειγμα προς μίμηση το προσφυγόπουλο που δηλώνει παντού πως η Ελλάδα είναι η πατρίδα του!

(η φωτογραφία είναι από την σχολική εκδρομή του 2ου Γυμνασίου Χανίων στην Αθήνα, μπροστά από την Βουλή)

parakritika.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί