Μάγεψε το Παρίσι o Γιώργος Καλούδης με το τσέλο και την 4-χορδη κρητική λύρα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου στο Παρίσι στο κεντρικό auditorium (Room I) της UNESCO η συναυλία που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

Σε μία ιστορική αίθουσα γεμάτη από εκατοντάδες ανθρώπους από όλον τον κόσμο, o Γιώργος Καλούδης με το τσέλο και την 4-χορδη κρητική λύρα του παρουσίασε το ξεχωριστό ρεσιτάλ του Innovating Tradition.

Υπενθυμίζεται ότι με την συγκεκριμένη συναυλία είχε ανοίξει μετά την ανασκαφή και αποκατάστασή του το Αρχαίο Θέατρο Απτέρας τον Αύγουστο του 2017,  ενώ είχε ακολουθήσει και η συναυλία της 23ης Ιουνίου 2018 στη Νεκρόπολη της Αρχαίας Ελεύθερνας και η ενσωμάτωση της σύνθεσης που γράφτηκε ειδικά για εκείνη την βραδιά στην περιοδική έκθεση για τις Αναδυόμενες Πόλεις της Κρήτης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα η οποία πραγματοποιείται μέχρι και τις 30 Απριλίου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Στους χαιρετισμούς των συνδιοργανωτών πριν την συναυλία τονίστηκε η σημασία της ένταξης της Σπιναλόγκας και των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι ανάμεσα στους 700 θεατές της συναυλίας υπήρχαν και αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη της UNESCO με δεδομένο ότι την περίοδο αυτή πραγματοποιείται στο Παρίσι στην έδρα της UNESCO το ετήσιο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Οργανισμού.

Η Περιφέρεια Κρήτης ευχαριστεί τον φωτογράφο Danny Touw για την ευγενική παραχώρηση και αναπαραγωγή του φωτογραφικού υλικού στην Κρήτη. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί