Ξανθός: “Φαιδρό και ενοχικό” το επιχείρημα της “σκευωρίας” για Novartis

«Φαιδρό και ενοχικό» χαρακτηρίζει ο υπουργός Υγείας το επιχείρημα της σκευωρίας και της μεθόδευσης για το σκάνδαλο Novartis, σημειώνοντας πως «σκάνδαλο υπάρχει και το ξέρει όλος ο κόσμος, με διεθνή και εθνική διάσταση και με προφανέστατες τις πολιτικές ευθύνες για το πάρτι στο χώρο του φαρμάκου».

Σε συνέντευξή του στη Real News, ο Ανδρέας Ξανθός τονίζει, μεταξύ άλλων, πως οι «υστερικές αντιδράσεις» αυτών που δεν είχαν την γενναιότητα να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη της φαυλότητας δεκαετιών στο σύστημα υγείας, «προσβάλουν και προκαλούν τη νοημοσύνη των πολιτών».

Ο υπουργός επισημαίνει ακόμη ότι το ζητούμενο ήταν να μην παραγραφεί και αυτή η υπόθεση και να υπάρξει ανταπόκριση στο καθολικό κοινωνικό αίτημα της κάθαρσης και της χρηστής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.

Ερωτηθείς δε, «εάν ακολουθήσουν περαιτέρω κλήσεις πολιτικών προσώπων», ο κ Ξανθός παρατηρεί ότι «η κλήση αυτή με ενδείξεις που προκύπτουν από την εισαγγελική έρευνα αναδεικνύει την ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να αποδειχθεί η ενοχή ή η αθωότητα καθενός και να αποκατασταθούν το κύρος και η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί