Ο σημερινός καιρός

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά τμήματα, κυρίως από τη Βόρεια Πελοπόννησο και βορειότερα, στις Σποράδες και σε νησιωτικά τμήματα του Βορειοανατολικού και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα στην Κρήτη. Τα φαινόμενα αναμένεται σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής κυρίως χώρας να είναι έντονα και να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 6 έως 18, στην Ήπειρο από 7 έως 17 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 7 έως 20, στα δυτικά και νότια από 10 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και τοπικά στα νοτιότερα πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ. Νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι τη νύχτα στο Ιόνιο σε νότιους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στη Θεσσαλία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Kαιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Νωρίς το πρωί μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και πιθανώς στα υπόλοιπα.
Άνεμοι: Στα βόρεια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το βραδύ νότιοι με την ιδία ένταση. Στα νότια δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Βελτίωση το βραδύ.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί