Χαιρετισμός του Μ. Συντυχάκη, στην παγκρήτια συγκέντρωση των επιτροπών ειρήνης Κρήτης

 

Ο Μ. Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης έκανε στην παγκρήτια συγκέντρωση των επιτροπών ειρήνης Κρήτης στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας αντιιμπεριαλιστικής δράσης στα Χανιά, σήμερα Κυριακή 14/4 τον παρακάτω χαιρετισμό:

«Συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Μαχητές της ειρήνης

Ο αγώνας, ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, στους πολέμους που προκαλούν πόνο και προσφυγιά, για την απαλλαγή της χώρας από τις φονικές βάσεις του θανάτου, είναι καθήκον κάθε πατριώτη που αγαπά τη ζωή, την πρόοδο και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Όλοι τους, «προοδευτικοί» και «συντηρητικοί», σοσιαλδημοκράτες και «νεοφιλελεύθεροι», «κεντρώοι», «δεξιοί» και «αριστεροί», με ένα στόμα στηρίζουν τη βαθύτερη ελληνική εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Και όλοι με ένα στόμα λένε ότι αυτό είναι σήμερα το «εθνικό συμφέρον».

Στηρίζουν τα σχέδια των ΗΠΑ, για την «ενεργειακή συνεργασία» στην Ανατολική Μεσόγειο και εμπλέκουν άμεσα τη χώρα μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.

Από κοινού επίσης, εδώ στην Κρήτη, κυβέρνηση – περιφέρεια και δήμαρχοι, ομονοούν, στην αναβάθμιση της αμερικανοΝΑΤΟϊκής παρουσίας στο νησί και τη χώρα, με την παρουσία και επέκταση των φονικών Βάσεων του θανάτου στη Σούδα.

Παρείχαν κάθε μυστική στήριξη στις δραστηριότητές του ΝΑΤΟ, συμμετείχαν σε αποστολή παραγόντων Δήμων και περιφερειών της χώρας μας που είναι κοντά σε αμερικανο – νατοϊκές βάσεις, στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες.

Παρείχαν υποστήριξη στα προγράμματα προβολής του ΝΑΤΟ στα καλοκαιρινά σεμινάρια του Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ). Απέφυγαν, αρνήθηκαν να αποδοκιμάσουν τα σχέδια του ΝΑΤΟ, να τοποθετηθούν για τον πόλεμο, τους πρόσφυγες.

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Από ετούτο εδώ το βήμα, για μία ακόμα φορά επαναλαμβάνουμε, πως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν είναι παράγοντες ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας όπως αναφέρει συνεχώς η κυβερνητική προπαγάνδα αυτής ή των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Είναι άλλωστε γνωστές και όχι λίγες οι φορές που τέθηκε η βάση της Σούδας σε πολεμική ετοιμότητα για τις επιχειρησιακές ανάγκες των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής, στα Βαλκάνια, αιματοκυλώντας τους λαούς και οδηγώντας στην προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους.

Από την άλλη μεριά, ο εργαζόμενος λαός, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι είναι αυτοί που πληρώνουν το τεράστιο κόστος της συμμετοχής των ελληνικών πολεμικών και στρατιωτικών αποστολών με τις περικοπές από την υγεία, παιδεία, μισθούς και συντάξεις.

Το ΚΚΕ, τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμους και περιφέρεια Κρήτης, καλεί το λαό να γυρίσει τη πλάτη του στα κελεύσματα της αστικής τάξης και των πολιτικών της εκπροσώπων, περί εθνικής ενότητας και κοινών συμφερόντων λαού και κεφαλαίου καθώς και στο δηλητήριο του εθνικισμού και του ρατσισμού που παράλληλα προωθούν.

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στη Βόρεια Μακεδονία σε όλα τα Βαλκάνια, σε άλλες χώρες έχουμε σήμερα τον ίδιο αντίπαλο: Τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό, τις αστικές κυβερνήσεις τους και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Χρυσή Αυγή να πληρώσουν και στην κάλπη τη συμφωνία τους στο όραμα της αστικής τάξης για αναβάθμιση του ρόλου της στην περιοχή, με βαθύτερη ιμπεριαλιστική εμπλοκή της χώρας, που πάει χέρι χέρι με κινδύνους για το λαό.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να εντείνει την πάλη για το ξήλωμα των Αμερικανο-Νατοϊκών βάσεων, που εκτός των άλλων αποτελούν μόνιμο στόχο αντιποίνων, να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων τις θεωρίες που τελευταία αναπτύσσονται περί οικονομικών ωφελειών και προστασίας της χώρας από τη παρουσία των βάσεων.

Όλοι αυτοί να είναι σίγουροι ότι ο κρητικός λαός και η νεολαία δεν θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί. Δεν πρόκειται να συνηθίσουμε την παρουσίας τους στα ελληνικά εδάφη.

Όλοι εμείς :

Που δεν θέλουμε η χώρα μας να μετατραπεί σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση από την Κρήτη έως την Αλεξανδρούπολη,

Που ξέρουμε ότι η αγωνιστική στάση και δράση σε παρόντα χρόνο, είναι η ενεργή δράση σήμερα για αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου.

Απαιτούμε:

  • Να κλείσει τώρα η βάση του θανάτου στη Σούδα.

  • Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και ΕΕ.

  • Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις εκτός συνόρων.

  • Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, φαντάροι, στρατιωτικές αποστολές.

  • Όχι πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ αλλά για τις ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

  • Καμιά παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

  • Καμιά αλλαγή των συνόρων της χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί