Ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τον αμερικανικό νότο – 2 παιδιά νεκρά

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τον αμερικανικό νότο, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο παιδιά, την ώρα που μια σφοδρή καταιγίδα κατευθύνεται ανατολικά σήμερα, απειλώντας πόλεις και κοινότητες από τη Νέα Υόρκη έως την Ατλάντα.

Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι από τις κεντρικές ΗΠΑ έως την Ανατολική Ακτή κινδυνεύουν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με τις αρχές να εκδίδουν προειδοποιήσεις για σφοδρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους.

«Πολύ μεγάλο μέρος των ανατολικών ΗΠΑ βρίσκεται σε κίνδυνο από την κακοκαιρία σήμερα, περιλαμβανομένων μεγάλων πόλεων» δήλωσε ο Μπομπ Όραβεκ, του Κέντρου Προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Σχεδόν 2000 πτήσεις στις ΗΠΑ ακυρώθηκαν ή εκτελούνται με καθυστερήσεις, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να καταγράφονται στα αεροδρόμια του Ντάλας, του Σάρλοτ και του Σικάγο, σύμφωνα με την FlightAware.com.

Την ίδια ώρα, χιονοπτώσεις σημειώνονται σήμερα στο Σικάγο, ως αποτέλεσμα του ψυχρού μετώπου της καταιγίδας.

Συνολικά 17 ανεμοστρόβιλοι αναφέρθηκαν κατά μήκος του αμερικανικού νότου, από το Τέξας στην Αλαμπάμα, χθες και σήμερα, εξήγησε ο Όραβεκ.

Δύο παιδιά, αδελφάκια, ηλικίας 3 και 8 ετών, σκοτώθηκαν, όταν ένα δέντρο έπεσε και καταπλάκωσε το αυτοκίνητο όπου κάθονταν στο Πόλοκ του Τέξας, έγινε γνωστό από την εκπρόσωπο τύπου του σερίφη της κομητείας Αντζελίνα.

Από την πλευρά του, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News έκανε λόγο για δύο ακόμη θανάτους, στο Χάμιλτον του Μισισίπι.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί