Διαμαρτυρία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου (Φωτο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Η συγκέντρωση έγινε από το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης “Ερμής”, για την μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης, ενώ παράλληλα οι οδηγοί διαμαρτύρονται για συναδέλφους τους που έχουν απολυθεί.

Δείτε φωτογραφίες του Image Services από το αεροδρόμιο Ηρακλείου:

Στηρίζει το ΠΑΜΕ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ Ηρακλείου, γνωστοποιεί ότι στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα τουριστικά λεωφορεία.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους συνάδελφους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων που για άλλη μία χρονιά δίνουν, μαζί με το σωματείο τους, τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μέλη της Διοίκησης του ΕΚΗ και εκλεγμένοι σε ΔΣ σωματείων εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στη σημερινή κινητοποίηση στο αεροδρόμιο και μετέφεραν την υλική και ηθική συμπαράσταση στο αγώνα που δίνουν. Η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις που θα διασφαλίζουν τα κεκτημένα δικαιώματα και θα προτάσσουν αυξήσεις για την κάλυψη των απωλειών όλων αυτών των χρόνων είναι μία μάχη που αφορά όλη την εργατική τάξη.

Ο αγώνας αυτός συναντάει τη λυσσασμένη επίθεση της εργοδοσίας που θέλει πάση θυσία να καθηλώσει τους μισθούς και να τους μειώσει για να αυξήσει την κερδοφορία της. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που εταιρία του κλάδου απέλυσε εκδικητικά 7 οδηγούς επειδή διεκδικούσαν επιδόματα που δικαιούνταν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και η προηγούμενες, έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί έχουν ένα αντεργατικό οπλοστάσιο κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της εργοδοσίας. Είναι αυτοί που κατήργησαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, χτύπησαν το απεργιακό δικαίωμα, διατήρησαν και ενίσχυσαν τη δυνατότητα των εργοδοτών να βγάζουν τις απεργίες παράνομες, να προχωρούν σε μαζικές απολύσεις.

Η φανφάρες περί επαναφοράς της υποχρεωτικότητας και επεκτασιμότητας των Συμβάσεων που διατυμπανίζει η Κυβέρνηση είναι «ένα πουκάμισο αδειανό»  μπροστά στο επιδίωξη της να εξυπηρετήσει τη κερδοφορία των επιχειρήσεων, οι οποίες κάνουν πραγματικά ότι θέλουν.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανάπτυξής τους στον κλάδο τους τουρισμού που σημειώνεται το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο : Κέρδη για τους λίγους και ψίχουλα για τους πολλούς.

Το επόμενο διάστημα είναι σημαντικό να προχωρήσει η συζήτηση στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς. Να δυναμώσει η ενημέρωση και η οργάνωση της εργατικής τάξης απέναντι στην επίθεση που συνεχίζεται ώστε να μπουν στο προσκήνιο οι δικές μας διευρυμένες ανάγκες και η κάλυψη των απωλειών μας, η διεκδίκηση για κάλυψη των απωλειών.

 

Απαιτούμε:

  • Η εργοδοσία του κλάδου να υπογράψει Τοπική Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις.
  • Να εφαρμοστεί υποχρεωτικά για όλους τους εργαζόμενους.
  • Η εταιρία που προχώρησε στις 7 απολύσεις να τις πάρει άμεσα πίσω.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί