Παρουσίαση των υποψήφιων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρεια Κρήτης και Δήμο Ηρακλείου

Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση την Τετάρτη 17 Απρίλη, στις 7μμ, στην μουσική σκηνή «Νυν και Αεί» για την παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της ΠΕ Ηρακλείου και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του δήμου Ηρακλείου. Θα μιλήσουν οι Μ. Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης με την Λαϊκή Συσπείρωση και ο Δ. Βρύσαλης, υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «ΑΡΜΟΣ».

Συνάντηση κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τον εξωραϊστικό σύλλογο Φοινικιάς

Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του «Εξωραϊστικού Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Περιοχής Φοινικιάς» πραγματοποίησε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Βρύσαλη καθώς και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Στέλιο Ορφανό και τους δημοτικούς συμβούλους Ηρακλείου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μιχάλη Κασαπάκη και Μαρία Κοκοσάλη-Σαλούστρου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο Δ. Ηρακλείου Ανδρέας Κριαράς και Τάσος Χιώτης.
Στη συνάντηση τέθηκαν από την πλευρά των μελών του Συλλόγου τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή που βρίσκεται δυτικά της πόλης του Ηρακλείου και έχει χαρακτήρα τόσο αγροτικό όσο κυρίως βιομηχανικό- βιοτεχνικό. Στην περιοχή κατοικούν περίπου 2000 κάτοικοι και 2500 περίπου εργαζόμενοι συγκεντρώνονται καθημερινά στην περιοχή σε περίπου 200 επιχειρήσεις που απασχολούν από 2-3 εργαζόμενους ως και 80 ανά επιχείρηση κυρίως της μεταποίησης και του εμπορίου. Επίσης στην περιοχή βρίσκεται το Παιδικό Χωριό SOS.
Τα μέλη του συλλόγου κατάγγειλαν ότι η περιοχή δεν έχει αξιοπρεπές οδικό δίκτυο το οποίο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση μιας και για πολλά χρόνια δεν έχει επιδιορθωθεί ενώ καθημερινά λόγω του βιοτεχνικού – βιομηχανικού χαρακτήρα της περιοχής διασχίζουν τον κεντρικό και τους παράπλευρους δρόμους εκατοντάδες αυτοκίνητα αλλά και βαρέα οχήματα. Ο πρόεδρος του συλλόγου κατήγγειλε αδιαφορία από τη δημοτική αρχή που υποσχέθηκε ότι θα στρώσει τουλάχιστον 2 χλμ του δρόμου και θα δώσει και 250 κυβικά μπετόν για τους περιφερειακούς δρόμους αλλά δεν έχει κάνει τίποτα.
Το σοβαρότερο όμως πρόβλημα της περιοχής αποτελεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει αποχέτευση ενώ στην περιοχή βρίσκεται ο βιολογικός καθαρισμός του Δ. Ηρακλείου αλλά και η έδρα της ΔΕΥΑΗ! Επίσης σοβαρότατα προβλήματα υπάρχουν λόγω του ποταμού Δρακουλιάρη – παραπόταμου του ποταμού Γιόφυρου – που λόγω της παντελούς έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων σχεδόν όποτε βρέχει η περιοχή πλημμυρίζει. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των μεγάλων καταστροφών από πλημμύρα το 2015 σε σπίτια και επιχειρήσεις για τις οποίες καταστροφές είτε δεν υπήρξαν αποζημιώσεις είτε τα ποσά ήταν πολύ μικρά σε σχέση με τις μεγάλες καταστροφές. Μάλιστα την ώρα που πραγματοποιούνταν η σύσκεψη τα μέλη του συλλόγου ήταν σε ετοιμότητα καθώς η στάθμη του ποταμού είχε ανέβει επικίνδυνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί