Η σκακιστική Κρήτη στην Χερσόνησο 12 – 14 Απριλίου

To σκάκι στην Κρήτη γνωρίζει αλματώδη ανάπτυξη τόσο σε επίπεδο ακαδημιών – με πανελλήνιες διακρίσεις κυρίως από τα Χανιά και από το Ηράκλειο – όσο και σε επίπεδο διοργανώσεων έχοντας καθιερώσει το νησί και ειδικότερα τη Χερσόνησο, το Ηράκλειο, τα Ανώγεια, την Παλαιόχωρα και, εσχάτως τον Άγιο Νικόλαο, σε καταξιωμένους διεθνείς σκακιστικούς προορισμούς.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης αρκετοί Δήμοι του νησιού επενδύουν συστηματικά στην ανάπτυξη του κορυφαίου πνευματικού αθλήματος. Πρωταγωνιστής ο Δήμος Χερσονήσου που προωθεί διαρκώς την πολιτιστική και αθλητική ανάπτυξη του τόπου και φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα με τον ιδανικό συνδυασμό τους, το σκάκι. Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας στη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων το φθινόπωρο του 2017, του θεσμοθετημένου ετήσιου διεθνούς τουρνουά Χερσονήσου, της ετήσιας σχολικής σκακιστικής γιορτής σειρά έχει μια ακόμα μεγάλη αθλητική σκακιστική διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Χερσονήσου. Πρόκειται για τη μεγάλη ετήσια γιορτή της ιδιαίτερα αναπτυγμένης σκακιστικής κοινότητας στο νησί όπου θα αναμετρηθούν για την τελική φάση του Διασυλλογικού πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής και  του Προκριματικού Ομίλου Α΄ Εθνικής έντεκα και επτά ομάδες αντίστοιχα με δεκαμελή σύνθεση, με τη συμμετοχή περισσότερων από διακόσιους (200) αθλητές από όλη την Κρήτη από τις 12 -14 Απριλίου στο Aldemar Knossos Royal στον Ανισσαρά.

Αναλυτικά στον Προκριματικό Όμιλο Α΄ Εθνικής, συμμετέχουν οι ομάδες: Ηράκλειο ΟΑΑ, Κάισσα Χανίων, ΟΦΗ 2000, ΑΟ Λατώ, Σ. Α. Γαζίου, Σ. Ο. Ρεθύμνου, Ο.Φ.Σ. Χανίων.

Αντιστοίχως, στη Β΄ Εθνική συμμετέχουν οι ομάδες: Σ.Α. Χερσονήσου, Σ.Ο. Ανωγείων, Νέοι Ηροδότου, ΕΓΟΗ, Πήγασος Ηρακλείου, ΠΟ Ατσαλένιου, «Τάνος» Αποκόρωνου, «ΛΑΤΩ» Αγ. Νικολάου, ΑΟ Αγίου Νικολάου «Καμάρα», ΑΠΣ «Ιδαίοι» Ανωγείων, ΑΟ Κισσάμου.

Μετά την τεράστια περσινή διοργανωτική επιτυχία της ίδιας διοργάνωσης στον ίδιο τόπο η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης ανέθεσε και φέτος τη διοργάνωση της τελικής φάσης των διασυλλογικών πρωταθλημάτων στο ίδιο οργανωτικό επιτελείο: την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου, τη Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου, το ΣΟ Ηρακλείου, τον Ο.Α.Α. Ηράκλειο, το ΣΟ Λέων Κάντια σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Χερσονήσου, την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης.

Οι αγώνες διεξάγονται Παρασκευή 12 Απριλίου στις 17.00, Σάββατο στις 10.00 το πρωί και στις 17.00 το απόγευμα και Κυριακή πρωί στις 10.00. Οι απονομές και η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Απριλίου στις 16.00. Η είσοδος θεατών στο χώρο αγώνων είναι ελεύθερη (χωρίς κινητά τηλέφωνα).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί