Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου για μικρές ηλικίες στο Ηράκλειο

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το Διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου AEGEO CUP – ΦΗΜΗ από 22 έως και 24 Απριλίου για μικρές ηλικίες από όλη την Κρήτη, την Ελλάδα και το εξωτερικό με την συνδιοργάνωση του «Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗ», την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου.

Παράλληλα με το τουρνουά το οποίο θα διεξαχθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο, αλλά και τα γήπεδα Μαρτινέγκο, ΠΟΑ, ΕΓΟΗ, Αλμυρού και Candia Sport, θα δοθεί η ευκαιρία στους προπονητές και τους συνοδούς των ομάδων να ανταλλάξουν  απόψεις για τη λειτουργία των ακαδημιών σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που προάγει παράλληλα τον πολιτισμό, καθώς πέρα από αθλητικό κομμάτι οι φιλοξενούμενοι θα γνωρίσουν πολιτισμικά  το Ηράκλειο αλλά και την Κρήτη ευρύτερα.

Σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάστηκε το τουρνουά ποδοσφαίρου AEGEO CUP – ΦΗΜΗ από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Αθλητισμού Νίκο Συριγωνάκη, τον Πρόεδρο της ΕΠΣΗ Νίκο Τζώρτζογλου, τον Πρόεδρο ερασιτέχνη ΕΡΓΟΤΕΛΗ Γιώργο Στειακάκη, και τον τεχνικό διευθυντή του ΕΡΓΟΤΕΛΗ Κώστα Καλπακίδη.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις που έγιναν αναφέρθηκαν:  

Νίκος Συριγωνάκης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού: «Πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, ένα τουρνουά ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή παιδιών περίπου 800 παιδιών από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, που στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης.  Το τουρνουά θα δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν να απολαύσουν τη χαρά και τη μαγεία που προσφέρει η μπάλα, το ποδόσφαιρο, και μέσα από τους πολλούς αγώνες που θα δώσουν θα διδαχτούν το «ευ αγωνίζεσθαι», το αθλητικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα.  Για την Περιφέρεια Κρήτης και πιστεύω για όλους τους φορείς που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό ευρύτερα, προτεραιότητα είναι όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να αγαπήσουν και να εντάξουν στην καθημερινότητά τους την άθληση να αγαπήσουν και να αγκαλιάσουν τον αθλητισμό και πιστεύω ότι αυτή η αθλητική διοργάνωση μπορεί να το πετύχει αυτό σε μεγάλο βαθμό. Εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση και καλή διαμονή στα παιδιά, στους προπονητές και στους συνοδούς τους».

 

Νίκος Τζώρτζογλου πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου:  «Θερμά συγχαρητήρια  στον γυμναστικό σύλλογο Εργοτέλη, στον Πρόεδρο, στα μέλη στον Κώστα Καλπακίδη, για όλη αυτή τη δράση που φέρνουν στο Ηράκλειο,  και αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά ότι δεν μένουν στο στείρο και στον ψυχρό ρόλο του να δίνουν σημασία μόνο στα αγωνιστικά τμήματα, αλλά δίνουν σημασία σε τέτοιες δράσεις που ανεβάζουν και το επίπεδο του συλλόγου αλλά κυρίως δημιουργούν, παράγουν πολιτισμό που σίγουρα το ποδόσφαιρό μας έχει ανάγκη».

Θερμά συγχαρητήρια και πάλι, θα πρέπει οι φίλαθλοι, οι πολίτες, να «ζεστάνουν» με την παρουσία και με το χειροκρότημά τους αυτή τη δράση».

 

Γιώργος Στειακάκης πρόεδρος του ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: «Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ως ένας σύλλογος ο οποίος συμβάλει διαχρονικά στην ανάπτυξη και τη διάδοση του αθλητικού πνεύματος ειδικά στις μικρές ηλικίες, έχοντας παράλληλα αναδείξει αρκετούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι πρωταγωνιστούν στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, δεν μπορεί να μην συμβάλει στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης. Ανάλογα τουρνουά προάγουν τον αθλητικό πολιτισμό και την άμιλλα, ενώ συμβάλουν και στην προβολή του τόπου».

Κώστας Καλπακίδης τεχνικός διευθυντής ΕΡΓΟΤΕΛΗ, υπεύθυνος διεξαγωγής τουρνουά:  «Πρόκειται για ένα διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου, η ιστορία του οποίου ξεκινά το 2003 και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τριών ημερών να αγωνιστούν με ομάδες άλλων περιοχών.  Έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν ποδοσφαιρικές εμπειρίες, αλλά και να δημιουργήσουν φιλίες. Ταυτόχρονα το τουρνουά έχει και πολιτιστικό χαρακτήρα, καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα στους αθλητές να γνωρίσουν το Ηράκλειο και την Κρήτη, ενισχύοντας τον αθλητικό τουρισμό».

Ο Γ.Σ.ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ο οποίος αποτελεί την μεγαλύτερη Αθλητική «κυψέλη» της Κρήτης και φέτος συνδέει το όνομά του με το τουρνουά  προσδίδοντας κύρος σε όλες τις εκδηλώσεις του και κάνοντας γνωστή την Κρήτη και τις ομορφιές της σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσα από τον τουριστικό αθλητισμό.

H ιστορία του τουρνουά, αρχίζει το 2003 ως «ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΑΣ – THALASSO» για 4 συνεχή χρόνια με διοργανωτή το “ Α. Ο. Thalasso Candia Maris ”.  Από το 2008 και για 8 χρόνια το τουρνουά αλλάζει όνομα και γίνεται στην αρχή «GRETA CUP» και αργότερα «ΦΗΜΗ CRETA CUP» με διοργανωτή το Α.Ο. ΛΙΝΤΟ. Τώρα για τρίτη χρονιά  το τουρνουά ονομάζεται « AEGEO CUP- ΦΗΜΗ» με χορηγό τα αναψυκτικά ΦΗΜΗ.

Αρωγοί  στην προσπάθεια αυτή είναι επίσης: ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ο ΟΦΗ, ο ΠΟΑ, το Λίντο, ο Ηρόδοτος, το Αθλόπολις, το Candia Sport, ο Πήγασος, η Ακαδημία Γκέραρντ-Παπαδάκης, ο Παναθηναϊκός Ηρακλείου, ο Ολυμπιακός Μαλεβιζίου, αλλά και από όλη την υπόλοιπη Κρήτη: Κισσαμικός, Ακαδημία Σούδας, Κρητικός Αστέρας, Γρανίτης Αγ. Μαρίνας, Πανακρωτηριακός, Ασπίδα, Ίκαρος Μουρνιών, Επισκοπή Ρεθύμνου, Άρης Ρεθύμνου.

Παράλληλα υπάρχουν συμμετοχές ομάδων εκτός Κρήτης, όπως ο Ατρόμητος από την Αθήνα και Μίκρα FC από τη Θεσσαλονίκη. Την διεθνή ταυτότητα του τουρνουά δίνουν ο ΑΠΟΕΛ, η Football Academy Νίκκι Παπαβασιλείου και το GC School από την Κύπρο.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί