Επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου

Με κατοίκους του ιστορικού κέντρου του Ηρακλείου και ειδικότερα με μέλη του Συλλόγου κατά της ηχορύπανσης, συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης και μέλη της παράταξης «Ηράκλειο για όλους».

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου , με κυρίαρχα την έλλειψη θέσεων στάθμευσης, το κυκλοφοριακό, την ηχορύπανση, καθώς επίσης και το φλέγον ζήτημα της καθαριότητας.

«Στόχος της νέας δημοτικής αρχής, εφόσον οι πολίτες, επιλέξουν τη δική μας αυτοδιοικητική πρόταση, είναι η σημαντική βελτίωση της καθημερινότητας όλων των δημοτών. Επιβάλλεται μια ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων, τόσο του κέντρου όσο και όλων των γειτονιών και των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου», τόνισε ο Γ. Σισαμάκης, ενώ πρόσθεσε ότι «το ιστορικό κέντρο αποτελεί αντικειμενικά τη βιτρίνα της πόλης και οφείλουμε να δώσουμε άμεσα λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν και διογκώνονται».

Είναι αναγκαία η άμεση εκπόνηση μελέτης για τους χώρους στάθμευσης στο κέντρο και η καταγραφή των μόνιμων κατοίκων, με σκοπό να αποδοθούν οι θέσεις στάθμευσης σε όσους κατοίκους τις δικαιούνται, ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» και συμπλήρωσε ότι το κυκλοφοριακό ζήτημα μπορεί να επιλυθεί με τον περιορισμό εισόδου των οχημάτων στο ιστορικό κέντρο, τις εναλλακτικές λύσεις για τις μετακινήσεις των δημοτών και την πλήρη εφαρμογή της νομιμότητας.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στις προηγούμενες δημοτικές αρχές που δεν κατάφεραν ή δεν επιδίωξαν να επιλύσουν απλά καθημερινά ζητήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους του κέντρου.

“Το κέντρο της πόλης πρέπει να είναι, πάση θυσία, καθαρό», τόνισε ο Γ. Σισαμάκης, ενώ αναφερόμενος στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων και νόμιμων εργαλείων για την επίτευξη του στόχου η πόλη να παραμείνει καθαρή ,επανέλαβε την θέση την οποία έχει διατυπώσει και στη συνάντηση με τους εργαζόμενους του τομέα καθαριότητας,  ότι «για εμάς δεν υπάρχουν ταμπού απέναντι στην ανάγκη επιτέλους το Ηράκλειο να αποκτήσει την εικόνα που του αξίζει σε ζητήματα ζωτικής σημασίας όπως η καθαριότητα”

Τέλος, ο Γ. Σισαμάκης υπογράμμισε ότι στόχος της παράταξης του είναι η συνδιαμόρφωση μαζί με τους δημότες, μιας πρότασης που θα δίνει οριστικές λύσεις στα προβλήματα τους, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα τηρείται πλήρως η νομιμότητα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί