“Ο πρώην διοικητής του ΠΑΓΝΗ πήγαινε στον Λοβέρδο τα μαύρα χρήματα από το «Άγιο Δισκοπότηρο» της Novartis”

Ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης, σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελίας Διαφθοράς που κατατέθηκε στη Βουλή, είναι αυτός που μετέφερε στον πρώην υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο, τα «δώρα» της Novartis. Ήταν ο έμπιστος του Κ. Φρουζή που γνώριζε για το μαύρο ταμείο της Novartis, το αποκαλούμενο « ΆΓΙΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ».

Κόλαφος οι καταθέσεις που εξηγούν γιατί ο Νίκος Μανιαδάκης από προστατευόμενος μάρτυρας έγινε κατηγορούμενος.

Αναφέρει ενδεικτικά στις καταθέσεις του ο «Μάξιμος Σαράφης»:

«…Ως σύμβουλος του υπουργού ανέλαβε για λογαριασμό της Νοβάρτις να γίνει ο ίδιος ο δίαυλος επικοινωνίας της εταιρείας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Ο ίδιος ο Λοβέρδος ζήτησε μέσω Μανιαδάκη τα δώρα που θα ελάμβανε για να αποφασίζει ευνοϊκά υπέρ της εταιρείας να του δίνονται μέσω του τελευταίου (Μανιαδάκη). Αυτό μου το είπε ο ίδιος ο Φρουζής πολλές φορές κατά τις εβδομαδιαίες συναντήσεις που είχαμε….».

Σε άλλο σημείο αναφερόμενος στα εικονικά τιμολόγια μέσω των οποίων γινόταν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο μάρτυρας λέει:

«… Όσον αφορά στη διαφήμιση του γηπέδου μόνο μια φορά τέθηκε μια διαφημιστική πινακίδα στο γήπεδο του ΑΟ Βριλησσίων, φωτό την οποία έστελνε επανειλημμένως ο Βουλκίδης στο λογιστήριο της Νοβάρτις για να καλυφθεί το εικονικό τιμολόγιο. Ο Φρουζής και σε αυτήν την περίπτωση μου είπε ότι έδωσε τα χρήματα στον Μανιαδάκη για να τα δώσει περαιτέρω στον Λοβέρδο…».

Σε άλλο σημείο καταθέτει : « …το ποσόν των 90.000 που φέρεται ότι δόθηκε στον Ν. Μανιαδάκη ήταν το δώρο για να χειραγωγηθεί ο Λοβέρδος στην περίπτωση τιμολόγησης του gilenya. Δεν γνωρίζω όμως αν παραδόθηκε στο Λοβέρδο μέρος ή το σύνολο του ποσού…».

Κι ακόμα: «…για την χειραγώγηση της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στρατολογήθηκε από τη Νοβάρτις ο Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος τελικά ανέλαβε και τον ρόλο του διαμεσολαβητή με τους υπουργούς Υγείας για την προώθηση των συμφερόντων της. Αναφέρομαι στους Υπουργούς Υγείας, Αν. Λοβέρδο …τα μαύρα ταμεία που χρησιμοποιήθηκαν για την χειραγώγηση του Α. Λοβέρδου σας τα έχω αναφέρει…. Οι συνεννοήσεις Φρουζή-Μανιαδάκη για την χειραγώγηση ήταν μυστικές, όπως μυστικές ήταν και οι ακριβείς δωροδοκίες γιατί υπήρχαν πολλαπλοί μηχανισμοί ξεπλύματος όπως πχ οι παράλληλες εξαγωγές».

Κι ακόμα:

«Γνωρίζω με βεβαιότητα ότι τουλάχιστον την περίοδο 2008-2014 λειτουργούσε στην Νοβάρτις Ελλάς μαύρο ταμείο για παράνομες πληρωμές σε πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς αξιωματούχους. Η κωδική ονομασία του μαύρου ταμείου ήταν το «Άγιο Δισκοπότηρο».

Documentonews.gr

Δείτε επίσης

#Novartis_Gate: Για τη διάπραξη και άλλων αδικημάτων ερευνάται ο Μανιαδάκης

Ο Μανιαδάκης ελέγχεται και για εταιρεία στην Κρήτη- Η κατάθεσή του για “πάρτι διαφθοράς με Novartis” και εμπλοκή Γεωργιάδη, Λοβέρδου

Ο βούρκος των “αρίστων”…

Πηγές του Εφετείου: Η δίωξη στον μάρτυρα «Αναστασίου» για τη Novartis ήταν δρομολογημένη για μετά τις γιορτές

Υπόθεση Novartis: Κατηγορούμενος πλέον για παθητική δωροδοκία ο άλλοτε διοικητής του ΠΑΓΝΗ

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο για την υπόθεση Novartis πρώην διοικητής του ΠΑΓΝΗ

Πολάκης για Novartis: Η εμπλοκή του πρώην διοικητή του ΠΑΓΝΗ και ο άλλοτε υπουργός που… τσιρίζει!

Το σκάνδαλο Novartis και ο επί χρόνια διοικητής του ΠΑΓΝΗ, άτυπος σύμβουλος των υπουργών Υγείας της ΝΔ

Η Novartis “φακέλωνε” πολιτικούς!- Ο εχθρός Πολάκης και οι αναφορές σε 2 ακόμα πρόσωπα στην Κρήτη- Ο πιθανοί σύμμαχοι Μητσοτάκης και άλλοι (έγγραφα)

Ο σύμβουλος και πρώην διοικητής του ΠΑΓΝΗ και ο ρόλος της εταιρείας της συζύγου του, γνωστής τραγουδίστριας

Άδειο το σπίτι Μανιαδάκη – “Επιβεβαιώνονται οι αρχές ότι ήθελε να διαφύγει στο εξωτερικό”

Νίκος Μανιαδάκης: Ο διαχρονικός “σοφός” υπουργών και κοσμήτορας-μπίζνεσμαν- Η σύμβαση της εταιρείας του με το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί