Ισόβια στον δολοφόνο και βιαστή της Ζωής Δαλακλίδου

Ισόβια ποινή συν 25 χρόνια κάθειρξη και διαρκή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης στον Χρήστο Παπάζογλου, που τις ημέρες των Χριστουγέννων του 2012, προέβη στην άγρια δολοφονία της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου.

Όπως μεταφέρει το thrakitoday, o δράστης μετέβη στο δικαστικό μέγαρο της Κομοτηνής για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, από τις φυλακές των Γρεβενών όπου κρατούνταν με τις κατηγορίες του Βιασμού, της Ανθρωποκτονίας με πρόθεση, του Εμπρησμού, της Διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με φωτιά και κλοπή.

Την βίασε και και την έκαψε ζωντανή

Η υπόθεση της φρικιαστικής δολοφονίας της 34χρονης Γραφίστριας Ζωής Δαλακλίδου στη Ξάνθη, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο δολοφόνος ήταν γείτονάς της, καθώς ένα περίπου μήνα πριν την αποτρόπαια πράξη, ξεκίνησε να λειτουργεί μανάβικο κοντά στο σπίτι της.

Ο καταδικασθείς βίασε την κοπέλα «επειδή του άρεσε», όπως κυνικά είχε ομολογήσει μετά τη σύλληψή του στις Αστυνομικές Αρχές.

Aφού την κακοποίησε φρικτά,  την έκαψε για να καλύψει τα ίχνη του.

Η άτυχη Ζωή βιάστηκε και κακοποιήθηκε στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας όπου διέμενε η οικογένειά της.

Της είχε επιτεθεί μόλις εκείνη επέστρεφε από διασκέδαση και είχε βάλει τα κλειδιά στην εξώπορτα του σπιτιού της. Η κοπέλα είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και κακώσεις τόσο στο σώμα, όσο και στο κεφάλι πριν ο δράστης της βάλει φωτιά καταδικάζοντας την σε μαρτυρικό θάνατο.

Ούτε ο Ομέρ Βρυώνης δεν συμπεριφέρθηκε έτσι στον Αθανάσιο Διάκο

«Ούτε ο Ομέρ Βρυώνης δεν συμπεριφέρθηκε στον Αθανάσιο Διάκο όπως συμπεριφέρθηκες εσύ στη Ζωή», είπε απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο ο εισαγγελέας, θέλοντας να δώσει έμφαση στις φρικτές τελευταίες στιγμές που έζησε η άτυχη Ζωή στα χέρια του.

Σημειώνεται πως τόσο ο πατέρας όσο και τα αδέρφια της αδικοχαμένης κοπέλας παρευρέθησαν
από νωρίς το πρωί της Τρίτης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κομοτηνής.

Η μητέρα της και αυτή τη φορά δεν κατάφερε να είναι σε θέση να παραστεί και να αντικρίσει τον φονιά του παιδιού της.

Συντετριμμένος ο πατέρας της Ζωής πλησίασε τον «Δράκο της Ξάνθης» , έσκυψε και του είπε: «Δεν αξίζεις όχι μόνο το βλέμμα μου αλλά ούτε και το σάλιο μου».

«Είχα πιει ένα λίτρο τσίπουρο, δε θυμάμαι τι έγινε»

Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε πως εκείνο το βράδυ είχε βγει να διασκεδάσει, ήπιε μόνος του ένα λίτρο τσίπουρο. Στην επιστροφή συνάντησε τη Ζωή, την πείραξε, εκείνη του ζήτησε να την αφήσει ήσυχη. Από εκεί και μετά, όπως είπε, δεν θυμάται τα όσα φρικτά ακολούθησαν.

«Παίρνοντας βενζίνη από ένα μηχανάκι, την περιέλουσα με βενζίνη και της έβαλα φωτιά. Ήταν το τραγικό μου λάθος», είχε πει τον Δεκέμβριο του 2012.

Σε όλη τη διάρκεια της δίκης ο κατηγορούμενος είχε σκυμμένο το κεφάλι. Λίγο πριν την τελική ετυμηγορία το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει ήταν μία συγνώμη.

Κατηγορούμενος: «Ζητάω συγγνώμη»

Εισαγγελέας: «Δεν μπορεί μία συγγνώμη να αποζημιώσει την οικογένεια της Ζωής και να φέρει πίσω τη Ζωή»

Το δικαστήριο διατήρησε στον κατηγορούμενο την αρχική ποινή των ισοβίων, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Mε πληροφορίες από: thrakitoday

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί